De meeste mensen weten wel wat bier is, een alcoholische drank dat meestal wordt gemaakt van water, gist, hop en granen zoals gemoute gerst. In deze tijd is bier geëvolueerd naar verschillende soorten, stijlen en smaken. Of het nu een biertje of een pils is, een IPA beer of een pilsener, bier drinken heeft veel voordelen. Bierliefhebbers kunnen met mate genieten van de gezondheidsvoordelen van bier drinken.

Bieren worden gebrouwen en gemaakt van premium en verse ingrediënten. Behalve dat het volledig natuurlijk is, bevat bier geen conserveringsmiddelen omdat het alcohol en hop bevat. In dit artikel delen we 4 gezondheidsvoordelen van het met mate drinken van bier.

 

Het beschermt je nieren

Een gematigde consumptie van bier kan het risico op het vormen van nierstenen helpen verminderen. Het water- en alcoholgehalte van het bier helpt de urinestroom te verhogen. Het helpt ook om urine te verdunnen, waardoor de vorming van nierstenen wordt voorkomen. Nieren zijn belangrijk om de juiste hoeveelheid water in het lichaam te behouden. Het helpt ook om afval uit het lichaam te verwijderen. In moderatie bier drinken kan de nieren helpen goed te functioneren. Als de nier gezond is, zijn ook andere lichaamsorganen gezond. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van bier drinken.

 

Bier is goed voor het hart

Verschillende onderzoeken tonen aan dat bierconsumptie het risico op coronaire hartziekten kan verminderen. Dit komt omdat bier een verdunnend effect heeft op het bloed en de kans op het vormen van een stolsel verkleint, wat een verstopping in de kransslagader kan veroorzaken. Het vermindert ook het risico op ontsteking die atherosclerose kan veroorzaken.

Bier helpt je je gebit gezond en schoon te houden

Biofilm is het slijmerige materiaal dat zich op je tanden vormt als je een tijdje niet je tanden hebt gepoetst. Bier drinken voorkomt de vorming van biofilm op je tanden. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat zelfs de kleinste hoeveelheid bier de voortgang van bacteriën die tandbederf veroorzaken, kan blokkeren. Bier bevordert niet alleen gezonde tanden, maar behandelt ook tandvleesaandoeningen. Het kan zelfs de bacteriegroei blokkeren die tandheelkundige aandoeningen of tandvleesontsteking veroorzaakt.

Bier drinken voorkomt ontstekingen

Een van de meest voorkomende ingrediënten van bier is hop. De vrouwelijke hopbloem geeft bieren hun pittige en bittere smaak. Deze hopbloem bevat boordevol chemicaliën die bekend staan ​​als bitterzuren. Volgens verschillende laboratoriumstudies en onderzoekers zijn bitterzuren een krachtig bestanddeel dat ontstekingen bestrijdt. Bittere zuren helpen ook bij het behandelen en voorkomen van virale luchtweginfecties. Het elimineert of vermindert drastisch de gasophoping en zure oprispingen.