Heb je binnenkort een zakelijke meeting of wil je voor je afspraak er gewoon goed uit zien? Dan is het slim om jezelf even voor te bereiden. Wat voor kleding trek je aan, welke schoenen en wat neem je allemaal mee naar zo’n zakelijke bespreking? Het is belangrijk dat je niet zomaar het gesprek ingaat. Je wil immers indruk maken en daarvoor is het belangrijk dat je goed weet waarover je het wil hebben. In deze blog nemen we je mee in een aantal zaken die nodig zijn om zo’n zakelijke bespreking in te gaan!

Wat voor kleding trek je aan?

Kies voor een maatpak! Welke maat je ook hebt, je vindt altijd het juiste pak. Voorgoed advies of maatpakken kan je bij verschillende kledingwinkels terecht. Het dragen van een pak dat bij jouw maat past, zorgt altijd voor een stijlvolle look. Voor maatpakken kan je kiezen voor verschillende stoffen. Daarnaast kies je voor verrassende details zoals bijzondere voeringen, elegante stiksels, losse knopen en/of exquise dessins. Een pak op maat kan worden gecombineerd met een op maat gemaakt overhemd. Wanneer je kiest voor een extra broekpak, gaat deze langer mee en kan je lang genieten van een eenmalige investering. Neem bijvoorbeeld bij je pak een Profuomo overhemd, dit zorgt ervoor dat jij erbij loopt zoals jij dat zelf wil.

Kleine voorbereidingen

Het is slim om je van tevoren goed voor te bereiden op het gesprek. Je wil immers niet voor schut worden gezet omdat je bepaalde dingen niet weet. Het is hierin belangrijk dat je goed weet wat je positie tijdens het gesprek is. Verwacht men veel van jou of ben je vooral op de achtergrond aanwezig. Kies zorgvuldig je moment uit wanneer je het woord neemt. Ga bijvoorbeeld niet direct tegen iemand in maar probeer tot een gezamenlijk besluit te komen zonder dat je daarvoor te veel compromissen sluit.

Goede actielijst voor de bespreking

De eerste stap bij het voorbereiden van de vergadering is het controleren van de lijst met acties van de laatste vergadering. Zorg ervoor dat je vóór de vergadering de insteek begrijpt. Is er nog meer actie? Is de deadline verstreken? Is het nodig om enkele updates te verstrekken? Idealiter informeren promotiehouders zelf de voorzitter over hun promotiestatus. Wanneer je het voortouw hierin neemt kan je de vergadering naar eigen handzetten waardoor je bijvoorbeeld vooral vanuit jouw perspectief kan praten en jouw woordje kan doen.