Een vriendin van mij was vroeger de eerste van de klas met en telefoon. Ze had een felroze Motorola, zo eentje die je kon openklappen om mee te bellen en waarbij je de cijfertjes op het toetsenbordje herhaaldelijk moest indrukken om de juiste letter te krijgen voor een sms. Ze was zo cool, altijd met dat opengeklapte ding tegen haar oor. Ook maakte de telefoon filmpjes en foto’s, iets wat we extreem veel hebben gedaan samen. Alles moest worden gefilmd. Tegenwoordig ziet een Motorola smartphone er heel anders uit natuurlijk. Motorola is gaan samenwerken met het bekende merk Lenovo (van de laptops) en produceren samen sterke, waterbestendige en krasbestendige mobiele smartphones.

Iedereen loopt tegenwoordig met dezelfde soort telefoons gemaakt van glas, je laat hem één keer uit je broekzak glibberen tijdens een plasje en het hele ding ligt aan diggelen. Het te laten maken kost vaak een godsvermogen, en nu maken ze ze ook nog zo dat je ze niet  bij iedere random reparateur kan laten maken, want ze hebben kleine dingetjes zo aangepast dat je die extra erbij moet kopen of hebben. Denk aan; de ingang van de koptelefoon is nu ook de ingang van de oplader. Je kunt dus niet je telefoon opladen en muziek luisteren in je oortjes tegelijkertijd. Onhandig voor alle studenten die lange uren maken in de bibliotheek of op school! Daarnaast moet je een bepaalde adapter kopen wil je dit beide wél tegelijk doen, iets waar je bij de vorige versies van deze telefoon helemaal geen last van hebt.
Daarnaast is de behuizing vervangen van aluminium naar glas, wat er mooi en luxe uitziet, maar erg breekbaar en barst gevoelig is. Daarnaast is de nieuwste versie weliswaar waterbestendig in de zin van hij kan tegen wat druppels regen of als je onder de douche staat kun je met je natte vinger wel een ander nummer opzetten, maar echt waterdicht is hij niet.
Ik zou hem niet meenemen het water in om mooie onderwater videos te maken!

Hoewel sommige telefoons vaak in het nieuws komen en een slim marketing team hebben, vraag ik je eens even te kijken naar de ‘old school ‘ telefoon merken. Vele hebben een nieuwe doorstart gemaakt en komen veel goedkoper maar met dezelfde functies nu online. Hou het goed in de gaten en bespaar jezelf een hele hoop geld!