Je zou denken dat je al goed voor jezelf zorgt als je veel sport. En in zekere zin is dat natuurlijk ook zo. Toch kan je lijf wel wat extra’s gebruiken als je veel sport. Je hebt dan energie nodig voor het sporten, maar ook om weer te herstellen na het sporten. Want al dat bewegen en afzien is heus goed voor je, maar het vergt wel het een en ander van je lijf. Aminozuren zijn natuurlijke bouwstenen. En dat is natuurlijk wat jij, als fanatieke sporter, nodig hebt.

Beginnen met sporten? Waar begin je?

Het is er weer de tijd van het jaar voor. Hele volksstammen gaan (met de auto) naar de sportschool om zich even in het zweet te werken. Maar hoe pak je dat nu verstandig aan? Om te beginnen pak je natuurlijk altijd de introductieles van de sportschool mee. Hier leer je de apparaten op de juiste manier in te stellen en krijg je advies over gewichten en bewegingen. Het kan heel verstandig zijn om ook nog een consult aan te vragen bij een voedingsadviseur. Zo pak je je lijf direct helemaal goed aan en blijf je beter gemotiveerd.

Sporten in een groep kan heel fijn zijn

Maar je moet niet denken dat je direct mee kunt doen met een groep die al een lange tijd samen traint. Natuurlijk kun je bepaalde onderdelen wel doen en dan gewoon minder herhalingen. Zorg dat je altijd naar je lijf blijft luisteren. Anders zit je, nog voor de eerste groepsles is afgelopen, met een blessure aan de kant. En dat motiveert natuurlijk voor geen meter. Door in je eigen tempo te trainen zorg je ervoor dat je doelen kunt halen en op die manier steeds beter gaat sporten. Start dus nooit te fanatiek!

Kies een sport die bij je past

Kijk, als al je vrienden gaan voetballen, dan is het vaak een gemakkelijke stap om je daarbij aan te sluiten. Maar heb je een hekel aan balspelen, hardlopen en buiten sporten, dan is voetbal misschien niks voor jou. Wees daar altijd eerlijk in. Naar je vrienden, maar vooral ook naar jezelf. Er zijn zoveel sporten waaruit je kunt kiezen, je hoeft echt niet voor je verdriet achter een bal aan te hobbelen. Kies de sport die bij je past. Dan hou je het langer vol en blijft het leuk.