We staan het liefst op met haar dat er direct sterk, gezond en glad uitziet. De realiteit wijst helaas anders uit en smeren we allerlei fantastische haarproducten, zoals conditioners, serums, haarmaskers en andere leave-ins op het haar, om ons kapsel er zo vitaal mogelijk uit te laten zien. Het is best frustrerend om niet gezegend te zijn met een volle bos haar. Elke ochtend opnieuw probeer jij tevergeefs wat volume in je futloze kapsel aan te brengen. Na een klein uurtje hangen je lokken weer futloos langs je gezicht, voelt het droog aan of merk je dat je doucheputje vol met haren zit. Dit draagt allemaal bij aan gezond haar, maar toch zijn deze haarproducten soms niet genoeg om jouw haarprobleem volledig te verhelpen. Producten zoals shampoos, conditioners of lotions willen niet altijd werken, maar de haargroei kan dan wel van binnenuit gestimuleerd worden. Als het haarzakje over alle benodigde voedingsstoffen beschikt wat het nodig heeft om goed te kunnen groeien, dan zal de algemene haarconditie verbeteren. Door de juiste voedingsstoffen in te nemen, zorg je ervoor dat je haar een boost van binnenuit krijgt. Haarvitamines zijn om deze reden dan ook steeds populairder geworden. Maar wat doen die haarvitamines eigenlijk? Werkt het wel? En welke haarvitamines zijn het beste? 

Waarom werken haarvitamines?

Ongeveer 95% van de vrouwen ervaart vroeg of laat haarproblemen. Of het nu komt door dagelijkse stress, hormonale veranderingen of overmatig gebruik van stylingproducten, het haar kan te maken krijgen met overmatig haarverlies of kan het beschadigd raken. Een slechtere haardos kan je flink onzeker maken. Onnodig: want door je lichaam een handje te helpen en de juiste supplementen te nemen, ziet je haar er binnen de kortste keren weer vol en stralend uit. Om haargroei te stimuleren is iedereen ervan bewust dat een goede voeding al verschil kan maken, maar door drukte schiet dat er wel eens doorheen. Ons drukke bestaan heeft een weerslag op ons lichaam. Stress en tekorten in voedingsstoffen geven ons haar flink wat te verduren. Vitaminen dragen bij aan een gezonde haargroei, vermindert haarbeschadiging en haarbreuk.

De belangrijkste voedingsstoffen die in haarvitamines te vinden zijn: 

foliumzuur

De meest bekende vitamine voor het haar zijn biotine en foliumzuur. Biotine zorgt voor een gezonde haargroei door een bijdrage te leveren aan de productie van keratine. Foliumzuur speelt een cruciale rol voor de bescherming van het DNA in ons lichaam en voor de celdeling. Het is dan ook hierdoor de eerste stap op weg naar vol haar, omdat de haarzakjes hierdoor in staat zijn om nieuw gezond haar te vormen. Ook ondersteunt foliumzuur de groei van weefsel in het lichaam en daardoor ook de haargroei. Op deze manier helpt foliumzuur haaruitval te voorkomen.

Selenium en Zink
Dit zijn mineralen die nodig zijn voor het in stand houden van gezond haar. Een tekort aan zink en selenium in het lichaam kan leiden tot verminderde groei en kan zelfs haaruitval tot gevolg hebben.

Bamboo Extract

Bamboe extract wordt gewonnen uit de bladeren en takken van de bamboe plant. Bamboe extract is van nature rijk aan silica (75%), een essentiële voedingsstof waarmee droog en beschadigd haar glanzender en gezonder wordt. 

Aminozuren

Er zijn drie belangrijke aminozuren: carnitine, cysteïne en taurine. Deze aminozuren stimuleren de haargroei door de toevoer van voedingsstoffen naar de haarwortels te verbeteren en de energieproductie te verhogen. 

Vitamine B3

Niacine (Vitamine B3) maakt de haarvaten wijder, waardoor de circulatie onder de hoofdhuid verbetert. Dit zorgt voor een stimulatie van de haargroei. Ook kan niacine het cholesterol verlagen, wat kan bijdragen aan een vermindering van haaruitval. Niacine komt voor in vis, vlees, noten en granen.

Deze antioxidant voorkomt dat de vrije zuurstofradicalen je haarwortels verzwakken. Daarnaast verhoogt Vitamine C de absorptie van ijzer uit de voeding. Vitamine C is onder andere te vinden in citrusvruchten, spinazie, broccoli en gele paprika. 

Vitamine A

Zorgt voor een gezonde hoofdhuid waarbij het haar vanaf de wortel intens wordt gevoed.

Groeit je haar sneller door haarvitamines?

Je kan na ongeveer drie maanden resultaten zien, omdat de haarvitaminen de haargroei vanuit het lichaam voeden. Voor maximale haargroei resultaten kan het soms oplopen tot zes maanden. Dit komt doordat haarvitamines alle belangrijke ingrediënten bevatten om bij te dragen een gezonde haargroei. Denk aan vitamine A, vitamine C, actieve mineralen, maar ook foliumzuur en biotine. Deze ingrediënten worden opgenomen door je lichaam, komen in je bloedbaan terecht en voeden uiteindelijk de haarzakjes. 

Het haar valt niet meteen uit nadat je gestopt bent met het nemen van de vitamines, omdat ze in overeenstemming zijn met je natuurlijke haargroei cyclus. Dit heeft te maken omdat de haarvitamines de haargroei van binnenuit bevorderen. 

OASE Hair Vitamins
Er zijn tegenwoordig al een aantal haarvitamines op de markt gekomen en is het bij sommige meer of minder de moeite waard. Daardoor is het lastiger om de juiste keuze te maken. Verbeterhaar is een webwinkel die zich al meer dan 6 jaar uitsluitend focust op producten tegen haarproblemen. De specialist heeft ruime ervaring in allerlei producten en de werkzaamheid hiervan. OASE Hair Vitamins is als beste uit de test gekomen wanneer het op “haar vitamine” aankomt. Deze Hair Vitamins heeft gewonnen omdat, de haarvitamines vol zitten met de juiste natuurlijke ingrediënten voor een optimale en duurzame haarverzorging. OASE Hair Vitamins zijn namelijk revolutionaire, vegan Soft Gums™ die bijdragen aan mooi, lang, gezond en glanzend haar. Ze zijn gecreëerd om het haar van binnenuit te verzorgen, versterken en sneller te laten groeien. Deze speciale haarvitamines zorgen voor prachtig lang, sterk en gezond haar en verkleinen ze bovendien het risico op haarbreuk. Doordat OASE Hair Vitamins de haarstructuur verbetert, groeit het haar sneller en voller, krijgt het een gezonde uitstraling en een mooie glans. Daarnaast voorkomt deze gummie haarbreuk, zodat het haar optimaal kan groeien. Voor het haar geldt: gezond van binnen, mooi van buiten!

De meeste gummies bevatten gelatine: een bindmiddel dat uit slachtafval (meestal huiden en botten van runderen en varkens) wordt gehaald. Andere gummies gebruiken een vernieuwde variant: pectine. OASE Hair Vitamins onderscheidt zich doordat ze een nieuwe methode ontwikkeld, namelijk  om ingrediënten in een gummy te verwerken zonder gebruik te maken van gelatine of pectine: Soft Gums™. Dit is in samenwerking met een Zwitsers bedrijf. De gepatenteerde methode zorgt voor een ‘bouncy’ structuur in de Soft Gums™. Daarnaast zijn de Soft Gums™ vegan en halal gecertificeerd.

OASE Hair Vitamins houdt rekening met een dosering dat precies goed is om het maximale uit de haarzakjes te halen, waarbij de gummies alle voedingsstoffen bevatten die we in dit artikel eerder hebben behandeld. Bovendien is er rekening gehouden is om niet over de veiligheidsmarges te treden, zo weet je dat het veilig is om in te nemen.

Probeer je dus steeds de nieuwste shampoo, conditioner of lotion, maar bevordert het niet je haargroei? Haarvitamines zijn dan de perfecte oplossing om weer een mooie volle haardos te krijgen. Benieuwd waar je dit product kan kopen? Neem een kijkje op Verbeterhaar.nl – officiële retailer van OASE Hair Vitamins.