Mode

Bij Ikkeonline.nl lees je blogs over van alles en nog wat. Ik haal mijn inspiratie namelijk uit de reizen die ik maak. Overal waar ik kom kan ik weer inspiratie of kennis opdoen voor een leuke blog. Als wereldreiziger zie ik natuurlijk heel veel diversiteit tussen verschillende landen. Maar een van de meest opvallende verschillen tussen verschillende landen en culturen is mode.

Waarom is mode zo divers?

De kleding die mensen dragen verschilt zo enorm van elkaar. Mode is onderhevig aan veel factoren. Het klimaat waar een persoon leeft heeft natuurlijk een grote invloed op de klederdracht. Daarnaast spelen de grote verschillen in welvaart een grote rol. Waar de Westerse burger vaak de keuze heeft kleding van over de hele wereld te passen en te kopen, hebben andere mensen op onze planeet geen enkele keuze. Ze zijn allang blij als ze een kledingstuk hebben. Laat staan dat ze ook nog eens de keuze hebben te kiezen in welke kleur of stijl ze zich willen kleden.  

Je kleren waarderen!

Het contrast tussen rijk en arm is in sommige landen zo groot dat je toch wel een besef momentje krijgt. Als je dan oog in oog staat met een medemens die maar één shirt heeft. Dan besef je dat jouw kledingkast toch niet zo over datum is als je van tevoren dacht. Leer je kleren waarderen. Gooi je kleding dan ook niet zomaar weg. Recycle je kleding door het doneren aan minder bedeelden of vluchtelingen. Of wees eens een keer extra creatief en pimp die wijde broek die nu echt niet meer kan. Onlangs had ik een paar korte broeken nodig. Helaas had ik geen tijd meer om een nieuwe korte broek te kopen. Dus besloot ik maar een kijkje te gaan nemen in mijn kast. Daar vond ik nog een oude broek. Ik heb hem afgeknipt en de pijpen opgerold. En voor ik het wist had ik gratis en voor niets een korte broek die niet zou misstaan in de gemiddelde boetiek.

Wil jij meer lezen over mijn ervaringen tijdens mijn wereldreis? Wil je meer van dit soort handige modetips lezen? Neem dan regelmatig een kijkje bij mijn blogs. Met modetips vanuit de hele wereld heb je straks voldoende inspiratie om jouw eigen stijl te creëren. Maar ook voor andere onderwerpen zoals reizen kan je hier altijd terecht.