Ooh yeah! Het jaar is bijna afgelopen en dat betekent een paar dingen.
1: er zijn een hele hoop nieuwe coole telefoons uitgekomen dit jaar.
2. Er komen volgend jaar weer nieuwe telefoons uit.
Als ik zeg ‘er zijn nieuwe telefoons uitgekomen’ dan denk je waarschijnlijk al snel aa de iPhones van Apple, waarbij er verschillende varianten in een kleine tijdspanne zijn uitgekomen. Dit zijn onder andere de budgetversies van anderszins duurdere iPhones. Maar er zijn nog veel meer coole, leuke en goede telefoons nieuw. Zoek snel een plek waar je de nieuwste telefoons kunt vergelijken!

Zelf raak ik vaak in de war met alle nieuwe modellen en snufjes die uitkomen. Jarenlang volgde ik maar een beetje de menigte, en iedere keer was ik zo verrast wat mijn telefoon wel niet allemaal kon doen. Het begon met een spelletje snake, dat je ook offline kon spelen. Daarna kreeg je telefoons met een stokje of een pennetje waarmee je kon schrijven. Je kon je e-mail checken op een palmpilot die ik per se wilde hebben, al had ik nog helemaal geen e-mailadres. Foto’s maken kwam erna, met een flutkwalitit maar toch, en de selfie ontstond.
Erna volgden apps zoals Whatsapp en Facebook en het werd veel makkelijker om contact met elkaar te onderhouden op een dagelijkse basis.
Na die apps kwamen er nog veel meer apps, en daarna kwamen er internetpakket deals, zo van ‘gratis bellen’ of ‘onbeperkt sms!’ en uiteindelijk ‘onbeperkt internet!’ Er werden deals gesloten binnen de EU, er werden extra camera’s toegevoegd en daar zijn we nu ongeveer beland. Ik verwacht binnen een paar jaar dat telefoons kunnen vliegen, je sleutels vinden (kunnen ze al met een app) dat ze volledig spraakgestuurd zijn (en niet alleen met Siri die zegt: ‘Sorry dat begreep ik niet helemaal’ ) en dat ze een ingebouwde aansteker hebben.

Hoewel ik iets meer op de hoogte ben van de nieuwe snufjes, is het moeilijk een Samsung met een iPhone te vergelijken, tenzij je daar een goede site voor hebt die de twee telefoons echt naast elkaar kan leggen en de eigenschappen ervan kan vergelijken en in leken taal kan uitleggen. Een processor dit dat, daar heb ik niks aan. Hoeveel geheugen heeft dat ding? Hoe scherp is de camera? Wat kan ik ermee en nog belangrijker: kan ik hem überhaupt betalen?