Nieuws

3x hoe vouwkratten mijn leven makkelijker maken

  • 16 april 2019
vouwkratten

In mijn blog staan mijn ervaringen, ideeën, gedachtengangen en wensen centraal. Ik heb natuurlijk niet voor niets mijn blog “ikkeonline” genoemd. Soms beschouw ik mijn blog als mijn online dagboek – dat toevallig gelezen kan worden door iedereen. Vandaag ga ik het hebben over iets heel herkenbaars. We hebben allemaal wel van die momenten. Al heel lang doe je een bepaalde handeling of doe je dingen op een specifieke manier. Op een gegeven moment kom je erachter dat het vele malen makkelijker kan – en dan zweer je er ineens bij! Dat is mij onderlaatst ook gebeurd. Ik heb het nut van vouwkratten herontdekt. Aangezien ik mijn ervaringen altijd graag met jullie deel, doe ik dat vandaag dus ook! Daarom 3x hoe vouwkratten mijn leven makkelijker maken.

#1 Praktische opvouwbare opbergers

De eerste keer zal voor de meeste mensen bekend voorkomen. Ik heb het natuurlijk over vouwkratten gebruiken als opbergers. Net zoals kunststof bakken zijn vouwkratten bijzonder praktisch om spullen in op te bergen. Het verschil? Die opvouwbare kratten kennen een extra voordeel ten opzichte van kunststof bakken. Wanneer je ze namelijk even niet nodig hebt, dan kun je ze eenvoudig inklappen. Hierdoor nemen ze aanzienlijk minder ruimte in beslag dan kunststof bakken. Daarom verdienen deze opvouwbare kratten zeker de titel “praktische opbergers” als je het mij vraagt!

#2 Nooit meer prutsen met plastic tasjes

Natuurlijk is de bovenstaande manier niet de enige wijze waarom vouwkratten mijn leven makkelijker maken. Zo ben ik tot de ontdekking gekomen dat ze ook ideaal zijn voor het boodschappen doen. Regelmatig ga ik of mijn partner boodschappen doen en dan kom je tot de realisatie: verdorie, geen tasje mee. Dan moet je of alles proberen te tillen of wederom zo’n plastic tasje kopen. Inmiddels heb ik echt een lawine aan plastic tassen van de supermarkt. Tijd dat er verandering in komt – dacht ik zo. Een keer toen ik boodschappen ging doen, lag er nog een vouwkrat achterin mijn kofferbak. Dus toen dacht ik: waarom niet? Tijdens het boodschappen doen scan ik nu voortaan de producten, leg ze tactisch in de kratten in mijn karretje en reken het bedrag af. Vervolgens til ik de kratten bij thuiskomst uit mijn auto. Laad ik ze uit en plaats de lege, opgevouwen kratten weer terug in mijn achterbak. Zo simpel kan het zijn! Nooit meer prutsen met plastic tasjes dankzij vouwkratten!

#3 Herbruikbare verhuisdozen

De laatste manier waarop vouwkratten mijn leven makkelijker maken, is wellicht wat specifiek. Tenminste, ik hoop niet dat jij bijna dagelijks verhuisd. Ik wil je namelijk nog even wijzen op de inzetbaarheid van vouwkratten als verhuisdozen. Met verhuisdozen van karton heb ik vaak het probleem dat ze 1x te gebruiken zijn. Na de verhuizing pleuren ze bijna van ellende uit elkaar. Dat zul je niet zo snel hebben met vouwkratten – mits je deze natuurlijk niet overvol stopt.

No Comments Found