In deze blog neem ik je mee naar de wereld van het zakelijk lenen. Zo beschrijf ik mijn eigen ervaring toen ik nog een beginnende ondernemen was en ik snel zakelijk geld wilde lenen om een voorraad te kopen waar ik snel op moest inspelen maar ik had hier niet het kapitaal voor en ik beschrijf de voor- en nadelen van het zakelijk lenen. Bij het lenen van zakelijk zitten er natuurlijk net als een hypotheek een aantal voordelen en natuurlijk ook nadelen. Het is aan jou om deze afweging te maken en te kiezen wat het beste voor jou is. Vaak kom je tot de conclusie dat het niet de juiste keuze is doordat het niet realistisch is om te halen de rente of het termijn waarin je het terug moet betalen. Ben je al een beetje benieuwd naar wat ik te vertellen heb? Lees dan snel hieronder! 

Mijn eigen ervaring

Ik had een kleding webshop, deze heb ik inmiddels verkocht aan een grote partij. In het begin kocht ik heel veel kleding op in grote partijen. Op een dag kreeg ik een aanbod van een leverancier die heel veel kleding had waarvan ik zeker wist dat ik deze ging verkopen. Echter had ik geen kapitaal doordat ik al mijn geld al in het bedrijf had zitten. Daarom ben ik naar een kredietverlener geweest die enorm snel kon uitbetalen. Ik moest het geld snel hebben want er waren nog een aantal andere geïnteresseerde. Ik kreeg hiervoor wel een hele hoge rente voor terug doordat er geen tijd was voor uitgebreide checks en controles. Ik krijg hiervoor 12 maanden om het terug te betalen met een rente van 18% waardoor ik elke maand 1,5 rente moest betalen. Ik heb dit risico genomen want dat hoort bij het vak ondernemen en het is goed uitgepakt. De gekochte goederen verkochten als warme broodjes en in kon de aflossing makkelijk terug betalen. Als je dus echt het geld nodig hebt en je weet zeker dat het goed komt, gewoon doen! Als tip geef ik mee om te kijken op de website zakelijkbankieren.nl waar ze alle banken voor je vergelijken.

Voordelen van zakelijk lenen

  • Binnen 24 uur geld op je rekening
  • Geen BKR toetsing
  • Geld lenen zonder jaarcijfers
  • Boetevrij vervroegd aflossen

Nadelen van zakelijk lenen

Bij snel zakelijk geld lenen zitten er natuurlijk nadelen aan vast. Hieronder een overzicht:

  • Het risico

Het kan gebeuren dat je niet aan de betalingsplicht kunt voldoen en dan hang je aan de hoogste boom. Dit is het risico dat je hebt genomen door deze lening aan te gaan. Neem daarom de juiste keuze.

  • Specifieke voorwaarden

Doordat de kredietverleners geen checks doen van jouw bedrijf zitten er vaak korte betalingstermijnen met grote rentes aan vast.