De ene persoon werkt graag de hele dag achter de laptop, terwijl de ander liever de mouwen opstroopt en met zijn handen aan de slag gaat. Als jij graag in de bouw werkt, dan heb je tegenwoordig erg veel opties. Er is namelijk een merkbaar tekort aan technische mensen en dat kan in je voordeel werken. Zo heb je meerdere plekken waar je kunt solliciteren en heb je bovendien een gunstigere onderhandelingspositie. Om onze technische lezers aan een baan te helpen, hebben wij uitgezocht wat de mogelijkheden op dit moment zijn.

 

Ben jij een echte vakman? Ga aan de slag als timmerman!

Heb jij veel ervaring in de bouw en ben je op zoek naar een uitdagende functie? Dan kun je op diverse plekken aan de slag als timmerman. Indien je bij het juiste bedrijf komt te werken, krijg je uitdagende klussen bij jou in de buurt. Bovendien krijg je een goede reiskostenvergoeding en in sommige gevallen zelfs een auto van de zaak. Mocht je tegen vragen aanlopen tijdens het werk, dan kun je contact opnemen met een vaste projectleider. 

 

Aan de slag als grondwerker

Er zijn erg veel bouw vacatures beschikbaar en een daarvan is werken als grondwerker. Om als grondwerker aan de slag te kunnen gaan, moet je een echte aanpakker zijn. Zo houd jij je bezig met graaf- en grondwerkzaamheden en assisteer je de kraanmachinist waar nodig. Om als grondwerker aan de slag te kunnen, dien je in het bezit te zijn van een VCA-diploma. Daarnaast moet je een goede fysieke gesteldheid hebben en handig zijn aangelegd. Een echte must om als grondwerker aan de slag te kunnen, is dat je in het bezit bent van een auto. Op die manier ben je flexibel en kun je op diverse plekken ingezet worden. Hierdoor is de kans groter dat ze voor jou kiezen als er meerdere sollicitaties zijn. 

 

Zoek een functie die bij jou past

Als je graag werk wilt vinden dat echt bij jou past, dan kun je een uitzendbureau bouw inschakelen. Zij hebben een ruim netwerk en kunnen via diverse kanalen een uitdagende baan voor je vinden. Daarnaast kun je indien nodig ook eenvoudig overstappen van baan. Zo regelt het uitzendbureau een nieuwe uitdaging voor je en kun je daar vaak al de volgende week aan de slag. Let er wel goed op wat de precieze voorwaarden zijn. Je wilt er uiteraard niet op achteruit gaan omdat er een uitzendbureau tussen zit.