Naar een museum gaan heeft een beetje een stoffige reputatie. Veel mensen vinden musea maar saai en denken dat alleen oude mensen erheen gaan. Dit is natuurlijk helemaal niet waar, en veel musea is juist geweldig om te bezoeken als je jong bent! Ik zet hieronder mijn 6 favoriete musea op een rijtje:

Tassenmuseum in Amsterdam

Op de grachten van Amsterdam staat het tassenmuseum Hendrikje. In dit museum zie je meer dan 5.000 tassen. Het tassenmuseum behoort tot de top 10 beste fashion musea van heel de wereld, en dat is niet zomaar! Er is geen andere plek waar je zo veel unieke, bijzondere en klassieke tassen bij elkaar ziet. De tassen zijn verrassend en historisch, sommige van wereldberoemde merken en anderen van designers die net om de hoek komen kijken.

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Dit museum is erg bekend en misschien hebben je opa en oma je er vroeger weleens mee naar toe genomen. Het Nederlands Openluchtmuseum is razend populair voor jong én oud. In het Openluchtmuseum komt de Nederlandse geschiedenis tot leven. Je kunt een echte ouderwetse smid bezoeken, of een rondje maken in een historische tram. Het Nederlands Openluchtmuseum is super voor een dagje uit met de familie.

Het Muiderslot

Waan je in een écht middeleeuws kasteel met een bezoek aan het Muiderslot. Deze middeleeuwse waterburcht stamt uit 1285 en is sindsdien nauwelijks veranderd. Het kasteel is vierkant met vijf torens, kantelen, een ophaalbrug en schietgaten. Een rondleiding duurt ongeveer een half uur en laat je alle belangrijke prachtige kamers van het kasteel zien. Een van de bewoners van het kasteel was Pieter Corneliszoon Hooft, een beroemde dichter uit de Gouden Eeuw.

Het Louwman museum in Den Haag

Het Louwman museum heeft ’s werelds oudste privécollectie auto’s. Deze collectie bestaat uit ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen, tot wel 130 jaar oud. Ben je gek op alles wat wielen heeft? Bezoek dan het Louwman museum in Den Haag voor een indrukwekkende middag.

Het verzetsmuseum

In het verzetsmuseum leer je over het Nederlands verzet in de Tweede Wereldoorlog. Hoe reageerde het Nederlands volk onder deze bezetting? Lees zie en hoor de verhalen van Nederlandse verzetters en proef de sfeer van die tijd. Aan het begin van het bezoek is het mogelijk om een korte film te kijken, waarna je het museum bezoekt.

Het Groninger museum

Houd je van kunst, van alle periodes? Dan is het Groninger museum zeker iets voor jou. In dit museum word je meegenomen in verschillende stromingen kunst en kun je allerlei tentoonstellingen bezoeken. Het Groninger museum staat bekend als een internationaal hoogtepunt van postmoderne architectuur.