Sinds enkele jaren is het houten horloge een populair mode item. De natuurlijke uitstraling en het duurzame karakter maken het houten horloge onder andere populair. Inmiddels zijn er net zoveel varianten in als het “gewone” horloge. Zo zijn er inmiddels varianten met een automatisch uurwerk of bijvoorbeeld een chronograaf. Zo zijn er uitvoeringen met een houten schakelband, maar ook een leren band of een canvas band. Vaak dragen de producenten en verkopers de bebossing op deze aarde een warm hart toe. Dit doen ze bijvoorbeeld door per verkocht of per geproduceerd horloge een boom te planten. Ze wordt er meer teruggegeven aan de natuur dan dat er onttrokken wordt. Dit maakt het houten horloge extra populair. Hoogste tijd om er in dit blog meer over te vertellen. Lees snel verder.

Voordelen van het houten horloge

Het houten horloge kent een aantal voordelen ten opzichte van het “gewone” horloge. Bij een metalen horloge zie je vaak dat mensen last krijgen van huiduitslag of exceem. Dit komt doordat het metaal bewerkt wordt met een speciaal goedje zodat het minder snel gaat roesten. Dit goedje zorgt er bij sommige mensen voor dat de huid een reactie geeft. Dit is bij hout niet het geval. Er zijn nog geen voorbeelden bekend van mensen die van een houten horloge ook een dergelijke uitslag kregen. Dit maakt dat het houten horloge door iedereen te dragen is. Een groot voordeel. Daarnaast is het ook nog eens heel erg licht, wat er ook voor zorgt dat het heel prettig is om te dragen.

Waar wordt het houten horloge van gemaakt

De meest voorkomende houtsoort is bamboe. Het grote voordeel van bamboe is dat een bamboeboom na 5 jaar geschikt is om mee te produceren. Dat zorgt ervoor dat er sneller bamboe geproduceerd kan worden dan dat er nodig is om mee te produceren. Dit maakt dat dit houtsoort heel duurzaam is en niet zorgt voor ontbossing op deze wereld wat inmiddels een behoorlijk groot probleem aan het worden is. Ander voordeel van bamboe is dat het in vele varianten beschikbaar is. Meestal is het een blank houtsoort, maar het is ook in heel donker en in roodtinten beschikbaar. Ander populair houtsoort bij het houten horloge is Zebra hout oftewel Zerbrano. Dit houtsoort kenmerkt zich door een zeer duidelijke tekening op het hout. Hierdoor is ieder houten horloge anders door de andere tekening die het heeft. Door de manier van zagen van Zebra hout worden de jaarringen duidelijk zichtbaar en ontstaat de tekening.