Gamen is een ontzettende trend van de laatste tijd. Elk jaar worden er weer nieuwe versies van bestaande games uitgebracht, gadgets op de markt geïntroduceerd die de game ervaring nóg gaver maken en tegenwoordig investeren die hard gamers ook in een speciale gamingstoel. Maar waarin is een gamingstoel anders dan een normale bureaustoel?

Gamingstoel vs. bureaustoel

Het grootste verschil tussen een normale bureaustoel en een gamingstoel is het comfort. Gamingstoelen kun je compleet naar jouw behoefte instellen. Bij normale bureaustoelen zijn de verstelopties beperkt. Daarnaast zijn gamingstoelen ook in diverse maten verkrijgbaar. Naast het comfort is het uiterlijk van deze stoel ook heel anders dan van een bureaustoel. De looks van deze stoelen kun je zelf designen zodat hij perfect past bij jouw smaak en in jouw interieur.

Op de werkvloer

Je kunt een deze stoel natuurlijk ook gebruiken als normale bureaustoel achter een gewoon bureau. Het zijn zeer comfortabele stoelen met een goede rugleuning en stevige voet waardoor je extra stabiliteit hebt. Om deze reden zijn de stoelen ook geliefd op kantoor zodat medewerkers geen lichamelijke klachten krijgen en zich 100% kunnen focussen op hun werk.

Deze stoelen zijn niet alleen ideaal voor een beetje ontspanning in je eigen huis. Deze stoelen kun je ook gebruiken om een ontspan ruimte op kantoor in te richten. Zo kun je na een ochtend hard werken even bijkomen in een comfortabel gamingstoel en je favoriete game. Na deze ontspanning kun je erg weer tegenaan.

Ook geschikt voor niet-gamers?

Om echt goed te kunnen vertellen of de gamingstoel ook geschikt is voor niet-gamers, heb ik deze stoel zelf getest. Via de website van bureaustoel24 heb ik een gamingstoel gekocht die beoordeeld is met maar liefst een 9,5. Dat voorspelt veel goeds. De test is als volgt verlopen. Ik heb één complete dag gewerkt op mijn ‘normale’ bureaustoel en één complete dag op de gamingstoel.

Ik heb de houding van mijn bureaustoel niet veranderd, deze staat al enige tijd hetzelfde. Ik ben al jaren gewend om op mijn normale bureaustoel te werken, dus deze dag verliep naar mijn idee prima. Na een dag werken heb ik soms lichtelijk last van mijn nek, omdat ik onbewust naar voren leun wanneer ik bezig ben. Ik ben erg benieuwd of mijn dag op de gamingstoel hier verandering in brengt.

Is een gamingstoel ook geschikt voor niet-gamers? Mijn antwoord is 100% ja. De stoel was comfortabeler dan mijn eigen bureaustoel en ik heb geen last gehad van lichamelijke klachten. Overweeg je om deze stoel aan te schaffen als niet-gamers, ik zou het zeker doen!