Sneakers horen te voldoen aan een paar belangrijke kenmerken. Ze horen comfortabel genoeg te zijn om er een hele dag op te kunnen lopen en tegelijkertijd willen we wel sneakers die er een beetje leuk en aantrekkelijk uitzien. Dan is het natuurlijk ook nog wel belangrijk om sneakers te hebben die bij de stijl van de drager passen of misschien wel in trend zijn. Hoe vind je deze perfecte sneakers?

Tip 1: welke soort sneaker?

Bij het zoeken naar een nieuw paar sneakers is het altijd belangrijk om er met een idee in te gaan. Er zijn heel veel verschillende soorten sneakers te vinden, zowel in kleur en stijl als in functie. Zo zijn er bijvoorbeeld sneakers die elke dag en sneakers voor sporten. Deze laatste categorie is ook weer op te delen in schoenen speciaal voor lange einden wandelen, bergbeklimmen, tennisschoenen, voetbalschoenen of golfschoenen, om er maar een paar te noemen. Elke sneaker heeft net een andere zool en fit. Een keuze in categorie maken zal ervoor zorgen dat een keuze in sneaker maken een stuk makkelijker zal verlopen.

Aan deze tip vast zit het handigheidje om te denken aan kleur en stijl, naast het soort sneaker. Dit is vaak al iets wat mensen doen wanneer zij voor schoenen gaan zoeken. Denk maar aan websites zoals Zalando. Zonder enige filterfuncties aangezet zijn het honderden pagina’s vol met sneakers. Een idee hebben van stijl, kleur en maximale prijs zal de hoeveelheid mogelijke sneakers wat naar beneden halen. Dit maakt het zoeken weer makkelijker.

Tip 2: wat heeft de voet nodig?

Wat sneakers zo comfortabel maken, is hoe het om de voet heen zit. Dit zal bij iedereen anders zijn, omdat iedereen andere voeten heeft. Let hier dus zeker op! Verschillende voeten hebben verschillende maten stabiliteit, schokdemping en stabilisatie nodig om comfortabel te kunnen lopen. Natuurlijk moet er daarnaast gelet worden om meer logische dingen, zoals de breedte van de voet. Waldlaufer sneakers hebben wijdtematen die gaan van wijdte C tot wijdte M en alles ertussen. Wijdte C is hierbij voor extra smalle voeten, wijdte M is voor extra brede voeten. In een goede schoen hoort geen enkel deel van de voet te knellen of oncomfortabel te zitten. Dan is er nog het merk Gabor schoenen. Deze sneakers komen ook in verschillende wijdtematen, maar de schoenmaat zelf spant daarnaast tot maat 45. Zeker niet bij elke schoen te vinden!

Tip 3: op letten bij aankoop

Er zijn een paar verschillende dingen om op te letten bij het aanschaffen van een nieuwe paar sneakers. De duurzaamheid ervan is hier het eerste ding van. Wanneer er nieuwe schoenen gekocht worden, is het natuurlijk wel zo handig als deze wat langer meegaan. De kwaliteit en het materiaal waarvan de schoen gemaakt is, spelen hier een grote rol in. Hiernaast zijn zooltjes in de schoenen belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten zolen, die sneakers toch nét wat beter kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan orthopedische zolen, anti- geur zolen of sportzolen. Zo kan er dagelijks comfortabel gelopen worden!