Ook dit jaar vieren wij met de hele familie sinterklaas. Zoals bijna iedere familie wel doet, gaan ook wij gourmetten. De lekkerste hapjes worden voorbereid door mijn ouders en iedereen neemt wat mee, zoals bijvoorbeeld de wijn. Maar dit jaar verloopt het diner iets anders dan gepland. Er gaat namelijk van alles mis, maar er gebeuren ook mooie dingen die niemand zag aankomen.

Verassing

Het is de bedoeling dat ieder gezin een eigen gerecht maakt. Het ene gezin maar het voorgerecht en de andere het hoofdgerecht. Ik heb het dessert op mij genomen. Ik vind het heel leuk om zoete gerechten te maken en dit keer mocht ik echt uitpakken. We waren met 15 man en daarom moest ik twee taarten bakken. Ik heb de hele dag in de keuken gestaan. Ik heb een kleine verassing in de taart gestopt voor mijn ouders. Het is een briefje. Hopelijk slikken ze het niet door!

Hoe kon dit gebeuren?

Eindelijk zitten we allemaal aan tafel. We hebben flink vooraf geborreld en daarom is de helft van de voorraad wijn al op. Het eten moet nog komen, maar Ome Jan hangt al bijna ondersteboven aan de tafel.

Het was tijd voor mijn taarten. Ik had de taart zo neergezet dat mijn ouders het juiste stukje zouden pakken met het briefje erin. Helaas kon ik niet voorkomen dat iemand anders het stukje zou pakken. Mijn voorgevoel had gelijk. Ome Jan pakte het stukje taart met het briefje erin. En toen ik het doorhad, slikte hij het briefje gewoon door! Ik riep heel hard ‘wacht’, maar het was te laat. Mijn briefje was weg.

Lieve pap en mam

Ik wilde met dat briefje een kleine hint geven voor de cadeaus die ik had gekocht voor mijn vader en moeder. Bij sinterklaas hoort natuurlijk wel een cadeau! Ik heb afgelopen maand in de gaten gehouden wat mijn ouders allemaal zeiden, of op internet opzochten. Ik zag dat mijn vader naar mannen jassen aan het kijken was en mijn moeder voor overhemden heren. Ik wist dat zij dat voor mijn vader wilde geven, omdat hij dat echt nodig heeft. Mijn moeder kon natuurlijk niet achterblijven, dus heb ik voor haar een mooi paar leren schoenen gekocht. Het briefje zou de hint zijn naar waar de cadeaus verstopt lagen.

En of het niet erger kon, ik was totaal vergeten waar de cadeaus lagen. Tot op de dag van vandaag, hebben mijn ouders nog steeds geen cadeau gekregen.