Het nieuws wat laatst naar buiten kwam viel zwaar voor velen. Nu de extra zware maatregelen weer zijn verlengd, begint het besef er bij velen in te dalen dat we de aankomende feestdagen niet met gehele familie samen zullen kunnen komen voor een groot feest. Dit is voor velen waar zij het hele jaar naar uit zien, en toen de coronacrisis begon in maart dit jaar had waarschijnlijk niemand verwacht dat het zo lang zou duren dat zelfs de feestdagen hierdoor nog verpest zouden zijn. Het is ontzettend jammer, maar er is helaas weinig wat we eraan kunnen doen. Als we straks wel weer mogen samenkomen met onze familieleden, met name die uit risicogroepen, zullen we dit gelukkig meer dan ooit waarderen en ons realiseren dat je geen feestdagen nodig hebt om elkaar echt lief te hebben. 

Toch zijn de feestdagen altijd een lichtpuntje aan het einde van elke eindejaarstunnel, en zeker na alle ellende van het afgelopen jaar hebben we allemaal wel wat sfeer en gezelligheid verdiend. Maak er dus toch het mooiste van dit jaar met de feestdagen! We zetten hier wat leuke ideeën op een rijtje. 

Versier je tuin

Je ziet het vooral veel in Amerikaanse films: enorme villa’s en grote voortuinen worden overdreven versierd met lichtsnoeren in alle kleurtjes, beelden van rendieren en sneeuwmannen, kerstmannen en hun elfjes. Het kan soms een aanslag zijn op de zintuigen, al die lichtjes en kleurtjes, maar het toont ook een soort mooie saamhorigheid: vanuit je eigen huis zie je deze versieringen niet, je doet het puur om voor je buren en de rest van de buurt een beetje gezelligheid te maken. En dat is nu precies de spirit die wij aan willen moedigen deze feestdagen. De mooiste LED buitenverlichting koop je bij BES LED. Hou het binnen jouw eigen smaak of ga helemaal over the top – wat je ook doet, je buren zullen je dankbaar zijn voor de sfeer en gezelligheid! 

Koken en bakken

Wat de feestdagen ook zo leuk maakt is natuurlijk het heerlijke eten. Nu er geen enorm gangen diner gemaakt hoeft te worden voor de hele familie, mis je het misschien dat je iemand hebt om voor te koken en bakken. Als je tijd over hebt, iets wil doen om de sfeer erin te houden én je mist het koken voor een groot diner: ga er gewoon voor, kook en bak erop los en deel alles wat je overhoudt uit in de buurt! Zo voelt iedereen zich met elkaar verbonden en hoef jij je favoriete kerstactiviteiten niet te missen.