Woon jij in Amsterdam en wil je graag je huis verbouwen of volledig renoveren? Dit is natuurlijk mogelijk, maar wat doe je met al het puin wat hierbij komt kijken? Als je je badkamer, keuken of vloer gaat verbouwen, zal er erg veel puin vrijkomen. Dit kan je niet zomaar in een vuilnisbak stoppen want daar is het afval te groot en te veel voor. Om dit probleem op te lossen, kun je een bouwcontainer huren.

 

Een container huren voor jouw verbouwing

Het is van belang om een verbouwing of bouwproject goed voor te bereiden. Hierbij moet je er onder andere rekening mee houden dat er veel puin komt kijken bij dit soort projecten. Daarom is het verstandig om op voorhand een container te huren zodat je zeker weet dat je al het afval op een gemakkelijke manier kunt afvoeren. Zo zorg je ervoor dat je je tijdens de verbouwing geen zorgen hoeft te maken over het puin wat hierbij vrij komt. Sommige bouwbedrijven regelen zelf een container, maar in andere gevallen moet je dit zelf doen. Het is slim om hier van tevoren contact over op te nemen met het bouwbedrijf zodat je weet waar je aan toe bent. 

Als je ervoor kiest om een container te huren, kan dit erg voordelig zijn voor de bouw. Dit komt doordat, bij de meeste bedrijven waarbij een afvalcontainer huren mogelijk is, deze wel tot 8 weken of langer mag blijven staan. Dit is erg fijn, want je hebt de badkamer niet binnen drie weken helemaal verbouwd en klaar. Wel is het verstandig om van tevoren je best te doen om een realistische inschatting te maken van hoelang je de container zult gaan gebruiken. Toch is het bij sommige bedrijven zelfs mogelijk om een container te bestellen en deze al de volgende dag bij jou voor de deur te hebben staan. 

 

Maten van de verschillende containers

Container huren Amsterdam kan moeilijk lijken, maar dit is zo gedaan. Toch zijn er zaken waar je goed over na moet denken bij het huren van een container. De maat van de container is zeker iets om over na te denken, gelukkig kan je hier erg goed online advies over krijgen.

 

Welk materiaal mag niet in een container?

Er zijn altijd spullen die niet in een container mogen, denk hierbij aan een matras of elektronica. Al het bouwafval is gemengd, maar het is handig om goed door te nemen wat er wel en niet in mag voordat je grote fouten maakt en daar consequenties aan zitten. Het bedrijf waarvan je de container huurt zal je uitleg geven over welke materialen of spullen niet in de container mogen worden gegooid.