Vandaag de dag zijn er wel honderden merken te vinden in de wereld van de mode. Elk merk zal zich weer op een bepaalde groep richten en ieder merk heeft dan ook wel weer iets wat ze bijzonder maakt. Een van de merken die dit moment toch wel de bekende kant op aan het gaan is, is Balenciaga. Dit merk heeft veel producten op de markt gebracht, voornamelijk de sneakers zijn erg populair. In dit artikel gaan we beter kijken naar dit bijzondere merk, zo kunnen we eindelijk antwoord krijgen op de vraag wat dit nu precies voor merk is.

De schoenen van Balenciaga

Balenciaga is een merk wat flink veel gedragen wordt door de bekende mensen, vooral de Kardashians zijn echt helemaal weg van dit merk. Dit merk is altijd al een high end product geweest, dit kan je dan ook wel zien aan de prijzen en de kwaliteit van het merk. Het merk kan zonder problemen in het rijtje geplaatst worden van merken als Gucci of Louis Vuitton. Deze merken staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit, dit is dan ook het geval voor de producten van Balenciaga. De schoenen van Balenciaga zien er vrij apart uit, zo is de Triple S variant toch wel een beetje een aparte schoen. Of je vindt ze mooi, of je vindt er helemaal niets aan.

Ook heb je flink wat kleding van Balenciaga. De truien worden heel goed verkocht, dit zijn de truien waarbij de naam van het merk overal op de borst verspreid staat. De uitstraling van de kleding is echter ook vrij minimalistisch, je zal hier geen steentjes of iets dergelijks tegenkomen. Bij Balenciaga vinden ze het belangrijk dat men moet kunnen zien waar het van is maar dat het merk niet in je gezicht zou moeten springen. De broeken van dit merk zijn dit jaar ook bekend geworden, echter zien we wel dat hier de focus niet echt op ligt bij Balenciaga.

Wat gaat Balenciaga doen?

Balenciaga is goed op de shows, de kans dat ze over enkele jaren nog meedoen is dan ook gewoon enorm groot. We zien dat steeds meer bekende artiesten ook hun eigen variant krijgen van bijvoorbeeld de schoenen. Zo heeft Kanye West ook al zijn eigen collectie binnen het merk. Wij denken zeker dat dit merk de volgende jaren weer flink zal stijgen in bekendheid, je kunt het dan ook zonder meer vergelijken met een topmerk als Gucci. Wat vind jij nu eigenlijk van de Balenciaga schoenen?