Bij het uitzoeken van speelgoed voor je kind is het eerst handig om stil te staan of het past bij de leeftijd van je kind. Veel kinderen houden van dieren dus dan is dierenspeelgoed een goede match. Bij speelgoed van schleich farm world kun je kiezen uit verschillende series. Zo er is een serie die speciaal is gemaakt voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar. Verder zijn er ook series beschikbaar die zich bij uitstek lenen voor rollenspel voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Hoe je het juiste speelgoed passend bij de leeftijd van je kind uitzoekt, lees je in deze blog!

Schleich speelgoed voor verschillende leeftijden.

Bij schleich vind je speelgoed dat geschikt is voor elke leeftijd. Per leeftijd verschilt het namelijk wat voor behoeftes je kind heeft. Zo zal een kind in de leeftijd van 5 jaar steeds meer gaan fantaseren. Met dierenspeelgoed kunnen ze bijvoorbeeld een rollenspel doen. In de leeftijd van 8 jaar verwerven kinderen steeds meer verschillende interesses. Ook gaan sommige kinderen op die leeftijd steeds meer dingen verzamelen die ze leuk vinden. Verder zien ze meer uitdaging in langere projecten waar ze meer dagen mee bezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een boerderij waarvoor je verschillende schleich paarden en andere speelgoeddieren kunt aanschaffen.

Paardenspeelgoed en boerderijdieren

Speel in op de interesses van je kind door paardenspeelgoed aan te schaffen als je kind veel van paardrijden houdt. Je begint met een kleine manage en je kind kan het zo steeds verder uitbreiden. Is je kind meer fan van de boerderij of heeft deze als droom om zelf boer te worden? Met boerderij speelgoed kan je kind ervaren hoe het is om een boerderij te runnen. Je kunt de boerderij aanvullen met verschillende dieren waar je kinderen mee kunnen spelen.

Leerzaam spelen met dierenspeelgoed

Wat fijn is aan het dierenspeelgoed is dat erg realistisch is gemaakt. Op die manier kunnen kinderen de dieren straks ook beter herkennen als ze ze in het echt zien. Het zijn namelijk geen fictieve stripfiguren zoals je in computerspelletjes voorbij ziet komen. Dat kan een verademing zijn voor iedere ouder. Het liefst wil je dat ze daar zo min mogelijk tijd achter door brengen. Door met echt speelgoed te spelen wordt de motoriek van kinderen bovendien ook gestimuleerd. Met de dieren kunnen ze zelf een verhaal verzinnen, keer op keer. Met dierenspeelgoed is altijd wel weer een nieuw verhaal te bedenken.