Heel lang geleden, zo ongeveer rond het jaar kruik, keken we geen Netflix of Videoland. Nee, wij keken videobanden, afgespeeld op een videorecorder. Waarschijnlijk ben je die videobanden laatst nog tegen gekomen bij het opruimen van de zolder of de kelder. En laat me raden: je dacht dat ze wel weg konden omdat je ze niet meer kunt afspelen? Je hebt deels gelijk. Maar toch bestaat er nu een mogelijkheid. Vroeger hadden we nog geen HDMI kabel, nee, wij moesten het doen met SCART! Gelukkig kun je nu met HDMI kabel alle kanten op. Let maar op!

HDMI kabel is de nieuwe SCART, maar dan anders

Misschien heb je wel eens een SCART kabel gezien. Het is een enorm apparaat met wel 21 pinnen dat een connectie maakte van je televisie (met beeldbuis) naar je videorecorder. De aansluitingen op de huidige apparatuur gaan allemaal met HDMI kabel en er is helaas geen gemakkelijke link te leggen tussen HMDI kabel en SCART. Maar dat wil niet zeggen dat het niet kan! Er bestaan speciale kastjes die het (analoge!) signaal van SCART naar de HDMI kabel kunnen overzetten. En dat is goed nieuws. Want op die manier kun je toch alle oude videobanden terugkijken. Tot en met de film van je geboorte aan toe!
HDMI kabel

Een HDMI kabel mag niet te lang zijn

Het is belangrijk dat de HDMI kabel niet te lang is. Er gaat namelijk over de lengte van de HDMI kabel veel (beeld) kwaliteit verloren. En dat is natuurlijk zonde. Zeker wanneer je een 3D-film wilt kijken. Het is dus van belang dat je voor je een kabel gaat bestellen goed bepaalt waar je apparatuur moet komen te staan. Het best en het makkelijkst is het toch altijd om de apparatuur bij elkaar in de buurt te zetten. Dat is ook qua gebruiksgemak het fijnst.

Een HDMI kabel heb je snel besteld

Ook een HDMI kabel bestel je gewoon online. Je had waarschijnlijk al niet anders verwacht. Er zit een compleet team klaar om jou naar de juiste aankoop te begeleiden als je er zelf even niet uitkomt. Want ook hier is de keuze reuze en wat is dan de verstandigste aankoop? Het is best fijn als je daar wat hulp bij kunt krijgen. Wanneer je de kabel online bestelt, is de kans groot dat je deze de volgende dag al in huis hebt. Dus trek die films maar uit de kast!