Zelf heb ik geen kinderen, daar ben ik nog veel te jong voor. Toch vind ik mezelf met enige regelmaat in een situatie dat ik een kindercadeautje moet scoren. Ik heb namelijk een hoop neefjes en nichtjes die natuurlijk wel een presentje willen op hun verjaardag. Voorheen ging ik altijd op de ouderwetse manier winkelen voor mijn drukke, eh, leuke neefjes en nichtjes. Ik ging simpelweg de stad in en bezocht wat winkels waar ze spullen voor kinderen verkopen. Dat eindigde altijd als een zeer vermoeiende dag. Er lopen namelijk veel kinderen rond in zo’n winkel. Schreeuwend, huilend en stampend zie je in elk gangpad een kind staan. De oplossing vond ik (niet heel verbazingwekkend) online. Zo had ik laatst kinderoorbellen voor mijn nichtje gekocht. Originele kindercadeautjes vind je echt heel eenvoudig online.

Advies gevonden van de experts

Wanneer ik naar de winkels ging om iets te kopen voor mijn neefjes en nichtjes, dan had ik altijd ten eerste het probleem dat ik niets wist. Ze hadden wel een lijstje doorgestuurd, maar de helft was al gekocht of te duur. Toen ik besloot online te zoeken naar kindercadeautjes, werd het tevens makkelijker om een origineel cadeau te bedenken. Ik las hier en daar wat blogs van bekende mamabloggers en ik had direct genoeg opties. Echt een aanrader voor elke jonge oom die geen flauw benul heeft wat zijn nichtje van 10 jaar oud bezig houdt! Bovendien zetten al die mamabloggers netjes een linkje bij het item dat ze zo geweldig vonden. Dat maakt het zelfs nog een stukje makkelijker om een origineel kindercadeautje te vinden. Zo kwam ik dus bij de kinderoorbellen voor mijn nichtje uit.

Alles is direct online te vinden

Een ander groot voordeel: als de ene webshop dat cadeautje niet op voorraad hebt, Google je simpelweg verder om de volgende webshop te vinden. Dat gaat veel makkelijker dan de winkelstraat op en neer te gaan om erachter te komen dat het product is uitverkocht. Het verbaast mij ook niet dat steeds meer (fysieke) winkels moeite hebben om klanten binnen te halen en genoeg omzet te behalen. Alles is tegenwoordig online te vinden. Het enige wat je nog hoeft te doen, is zoeken. Dus wil jij bijvoorbeeld kinderoorbellen kopen voor je nichtje of die ene specifieke doos Lego voor je neefje? Geen probleem! Type het gewoon in Google en je krijgt genoeg resultaten te zien. Dus zit er binnenkort weer een verjaardag aan te komen en heb jij als tante, oom, grootouder of zelfs ouder geen idee? Je vindt genoeg ideeën en kindercadeautjes online!