Aruba is een van mijn favoriete bestemmingen ooit! Het eiland is niet groter dan het eiland Texel in de Waddenzee. Toch heeft het eiland eindeloos veel te bieden! Een vakantie Aruba is niet zoals een vakantie naar een ander eiland in de Caraïben. Het eiland is vrij droog, en heeft daarom een woeste en natuurlijke uitstraling. Dit is anders dan de tropische weelderigheid op de buureilanden. De woeste natuur vind ik het allermooist aan dit eiland. Het is natuur zoals je dat nergens anders zal tegenkomen.

Nationaal park Arikok

Een groot deel van het eiland wordt beslagen door het nationale park Arikok. Dit park kun je bezoeken met de auto, maar een buggy of terreinwagen zijn beter voor de off-road stukken. Het park bestaat namelijk uit ruig en bergachtig landschap. Er liggen veel stenen en er staan veel cactussen. Het bekendste onderdeel van het natuurlijke park is de Natural Pool, of in het papiamento ‘Conchi’. Dit natuurlijk zwembad een stukje oceaan dat door de rotsen afgeschermd is van de rest van de zee.

Het klimaat

Op Aruba heerst een tropisch klimaat, de temperaturen schommelen daarom tussen de 29 en 32 graden Celcius. Het is er voornamelijk droog. In het regenseizoen in de maanden oktober, november en december regent het wel veel, maar vooral ‘s nachts. Dit maakt het eiland een perfecte vakantiebestemming voor de Nederlanders die niet van regen houden! Ook schijnt de zon ongeveer 3.200 uur per jaar, dat is het dubbele van het aantal uur in Nederland!

Het woeste en prachtige landschap

Doordat Aruba zo droog is, heeft het een uniek landschap ten opzichte van de rest van de Caraïben. Mocht je dus al vaker naar de Caraïben zijn geweest, dan is een vakantie naar Aruba toch de moeite waard! Er groeit namelijk erg typerende flora en fauna. Zo is er de Dividivi-boom. Deze bomen groeien mee met de wind. Er zijn bossen waarin alle bomen dezelfde kant op staan. Dit is een uitzicht wat je nog nooit eerder gezien hebt! Verder heeft Aruba natuurlijk prachtige witte stranden en een blauwe zee. Er is veel koraalrif waardoor je er prachtig kunt duiken. De vele gezonken schepen die op de bodem liggen maken een duik nog interessanter!

Het woeste landschap van Aruba, natuurpark Arikok en het heerlijke klimaat maken Aruba tot een heel speciaal eiland. Naast deze fantastische kenmerken heeft Aruba ook nog eens een fascinerende geschiedenis en staat het bekend om hun zelfgemaakte Aloe Vera producten. Van een vakantie naar Aruba ga je zeker geen spijt krijgen!