Met een groep vrienden had ik al tijden een droom: ons eigen festival organiseren. Zelf heb ik event management gestudeerd, en ik wist er dus al het een en ander vanaf. Een andere vriend van mij heeft een aardig groot eigen bedrijf, en weer een ander is echt een held op social media. Best wel een droomteam om een evenement mee op te zetten! Na maanden overleggen over mogelijke artiesten, activiteiten en locaties, was het zo ver. We hadden een prachtige locatie gevonden en een leuke en gevarieerde line-up. Er zaten veel onbekende artiesten bij, maar dat kan niet anders als je net begint. Daarbij wisten we zeker dat het deze artiesten aan talent in ieder geval niet ontbrak! Nu moesten we nog de tent regelen..

De tenten

Een grote tent -zoals je die op festivals ziet- hebben de meeste mensen niet zomaar in de schuur staan. En het zelf opbouwen van zo’n tent is levensgevaarlijk wanneer je er geen verstand van hebt. We hebben er dus voor gekozen om de tent te laten plaatsen door een bedrijf. We gingen de tenten ook niet kopen, want het evenement is niet permanent, en we wisten nog niet zeker of we meerdere edities van het festival zouden gaan doen.  De tent die we nodig hadden, was enorm. Er passen een hoop mensen in. Wij hebben deze gehuurd bij Kontent Structures. Zij verhuren tenten voor verschillende doeleinden, zoals sport, bedrijfsoplossingen en evenementen als ons festival. Ze hebben een ruim assortiment aan tentstructuren. Je kunt ook kiezen voor een bijzonder design. Dat maakt je festival extra bijzonder! Bij Kontent Structures kunt u ook terecht voor tenten verkoop. Dit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld vast extra opslagruimte nodig hebt, of een overdekt hockeyveld bijvoorbeeld.

Geslaagd!

Een dag later zaten mijn vrienden en ik bij mij thuis de aftermovie van ons eigenste festival te bekijken. Ik denk dat het toen pas echt tot ons doordrong. Om al die mensen zo los te zien gaan, dat is echt onbetaalbaar. De tent zag er ook prachtig uit. Het was een hoop werk, maar het was het meer dan waard. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat het ook kan gebeuren dat er maar weinig opkomst op je festival krijgt. Zeker wanneer het de eerste is, en je misschien niet zo veel te besteden hebt, kan dat het geval zijn. Want als er geen geld is voor bekende artiesten, komen er vaak minder mensen op af. Een aantal tips van mij zijn: Begin klein, huur een tent en zorg ervoor dat je het samen met vrienden doet!