Heb jij je al aangemeld voor autodelen via Greenwheels? Met autodelen kun je, bijvoorbeeld, gebruik maken van deelauto Utrecht. Het grote voordeel is dat je geen eigen auto meer voor de deur hoeft te hebben. Er staat, zeker in grote steden als Utrecht, Amsterdam en Rotterdam, altijd een auto bij jou in de buurt. Autodelen is niet alleen veel beter voor het milieu, maar ook heel fijn voor je portemonnee. Je kunt al gebruik maken van deelauto als je de app downloadt en een geldig rijbewijs hebt. Je betaalt per uur en per kilometer en alles is bij die prijs inbegrepen.

Autodelen maakt je extra bewust van je kilometers

Heb je een eigen auto voor de deur staan? Dan is de kans groot dat je voor alles de auto pakt. Even een boodschapje doen. Even de kinderen van school halen. Je kent het wel. Maar hoe vaak bedenk je niet, terwijl je achter het stuur kruipt, dat je dat net zo goed op de fiets had kunnen doen? Wanneer je gebruik maakt van een deelauto heb je weliswaar altijd een auto in de buurt staan, maar je moet deze wel reserveren. Deze tussenstap kan ervoor zorgen dat je er beter over nadenkt of je de auto echt nodig hebt. Autodelen is er voor iedereen in de buurt. Heb je de auto dus écht nodig? Dan moet je deze, via de app, ruim op tijd reserveren.

Hoe werkt het delen van een auto?

Je kunt je aanmelden voor autodelen via de app van Greenwheels. Wat veel mensen denken bij de term "autodelen" is dat het een vorm van carpooling is. Dat je nooit alleen in de auto zit. Maar dat is dus niet het geval. Je deelt de auto met anderen, maar je mag er gewoon je eigen kilometers in maken. Het delen zit 'm erin dat jullie op verschillende momenten dezelfde auto gebruiken.

Neem een abonnement of juist niet

Heb je maar heel zelden een auto nodig, bijvoorbeeld minder dan 1x per maand? Dan kun je gemakkelijk zonder abonnement. Gebruik je de auto vaker? Dan kan het slim zijn om voor een klein bedrag per maand een abonnement af te sluiten. Door het afsluiten van het abonnement breng je de prijs per rit omlaag. Dit kan een groot verschil maken. Ga er maar eens rustig voor zitten om dat uit te rekenen. Je hoeft je met een deelauto in ieder geval geen zorgen te maken over verzekeringen, onderhoud en afschrijving. Of je nu kiest voor een abonnement of niet.