Net zoals elk jaar gaan wij met het hele gezin kamperen met Pinksteren. We pakken de caravan dagen van te voren in en rijden ’s ochtends vroeg met broodjes en sap weg naar een heerlijke plek. Welke plek dit is veranderd elk jaar. Het is een familietraditie en we doen het al jarenlang. Inmiddels hebben we zeker wat kampeerervaring en delen we graag wat tips om het kamperen zo leuk mogelijk te maken.

1. Wees niet zuinig als je een tent gaat kopen

Als je gaat kamperen heb je een tent nodig, dat is logisch. Mits je met de caravan of camper gaat natuurlijk. Wij gaan altijd met zo’n enorme groep dat er een hoop tenten meegaan. Slapen in een tent versterkt het ‘kampeergevoel’ en kan enorm leuk zijn. Maar heb je de verkeerde tent, dan zitten er ook een hoop nadelen en irritaties aan verbonden. Investeer dus in een goede tent van hoge kwaliteit, en neem je tijd als je er een gaat uitzoeken. Er zijn genoeg speciaalzaken die je graag helpen en adviseren bij het maken van je keuze. Ook raden we aan om de tent thuis alvast een keertje op te zetten. Dit is wel zo handig als je geen ervaring hebt met tenten. Zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan als je eenmaal op locatie bent aangekomen. En zo kun je ook meteen controleren of je alle haringen hebt!

2. Controleer de plek voordat je je tent opzet

Voordat je de tent gaat opzetten is het handig om de plek even goed te controleren. Let er allereerst op dat je tent niet in een kuil staat, mocht het gaan regenen krijg je waarschijnlijk water overlast. Let ook op voorwerpen zoals stenen, dennenappels of de wortels van een boom. Ook raden we aan om eerst een grondzeil neer te leggen. Mocht er een scherp voorwerp op de grond liggen prikt dit niet direct door het onderzeil van je tent heen.

3. Maak een checklist

Er is niets ergens dan halverwege het bereiden van een maaltijd erachter komen dat je je borden vergeten bent. Schrijf dus van tevoren alles op wat jullie nodig hebben zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan!

4. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk

Kamperen is natuurlijk enorm leuk, maar het kan ook wat oncomfortabel zijn. Maak het jezelf dus zo makkelijk mogelijk als je gaat kamperen, je wilt zo veel mogelijk tijd met je geliefden kunnen besteden. Kies voor een uitgebreid kookstel en neem een lekkere stoel voor je mee. Het wordt vast een top weekend!