Een partner dat goed voor je werkt en waar je op kan bouwen. Dat is magento 2 van Itonomy. Want magento is namelijk jouw commerce partner en wordt het meest gebruikt en gewaardeerd wanneer het op e-commerce systemen aan komt. Maar wat houdt het in?

 

Magento 2, wat is het precies?

Magento 2 is een van de meest schaalbare en ambitieuze e-commerce platformen van het moment. Daarbij ook een van de krachtigste. Het is namelijk een zeer uitgebreid e-commerce platform en wordt door vele gezien als een van de krachtigste e-commerce oplossingen van het moment. Het is ook zo, dat magento helemaal vernieuwd is. Dus met een gehele nieuwe versie komt de e-commerce weer van de grond met magento 2. Hierdoor zijn er veel nieuwe mogelijkheden en voordelen met nieuwe functionaliteiten. Magento 2 is goed wanneer je met webshops werkt voor zowel B2B, B2C en D2C en hierbij staat magento volledig achter de webwinkel. 

 

De eerste versie van Magento is in 2008 gereleased en is er hoop binnen het platform veranderd. Zo is er in de versie 2 in 2015 en 2018 een samenwerking gekomen met Adobe Experience Cloud. Hierdoor heeft magento grote stappen gemaakt. Met de Adobe Target kan je daarnaast relevant winkelmogelijkheden bieden en de bezoekers zo optimaal mogelijk helpen. Dit zal je dan ook in de klantloyaliteit en de herhaalaankopen terug zien. Dit is een erg sterk aspect van magento in combinatie met de stabiele, snelle en veilige omgeving. 

 

De fijne functionaliteiten van Magento 2 op een rij

Een magento webwinkel kan gezien worden als een van e meest geavanceerde en uitgebreide e-commerce platforms van dit moment. Zo wordt er een focus gelegd op de gebruikerservaring van de kopers en de gebruikers van de website. Maar naast deze focus van een prettige winkelervaring, zijn er nog meer mogelijkheden. Zo zijn er verschillende mogelijkheden in de backend zoals een gebruiksvriendelijke pagebuilder met een drag-and-drop tool. Zo kan je als beheerder van de webpagina gemakkelijk pagina's aanpassen en bewerken zodat alle informatie continue up to date is en er geen verkeerde informatie op de website staan. Ook kan je de pagina's in preview modus zien en kan je gemakkelijk alles dubbel checken voordat de pagina live gaat. Dat zorgt ook vaak voor veel onnodige stress en dubbel werk wat in eerste instantie niet nodig zou zijn na een fijne dubbel check.

 

Magento is een ideaal systeem voor mensen met een webwinkel die de beheer in eigen handen willen houden.