Wil jij je lichaam nog even een stuk strakker maken voordat de zomer begint? Je bent niet de enige. Je wilt in de zomer lekker genieten van het warme weer en je geen zorgen hoeven te maken om vetrollen en kwabben. Natuurlijk helpt het om te sporten maar wist je dat wat je eet vooral invloed heeft op je gewicht? In deze blog lees je meerdere ideeën voor een gezonde lunchmaaltijd, die je natuurlijk ook als avondeten kan eten

Salade

Waarschijnlijk lees je dit en denk je ‘ja hoor, dat kan ik zelf ook wel bedenken’. Het is logisch dat salades goed voor je zijn als je wilt afvallen, maar wist je dat de inhoud van je salade heel erg uitmaakt hierbij? Het is niet makkelijk om de perfecte balans te vinden voor een goede salade. Als je kiest voor een salade die erg licht is en bijna geen voedingswaarden heeft heb je waarschijnlijk na een uur alweer honger en ga je snoepen. Dit is erg zonde want dan heb je het eigenlijk helemaal voor niks gegaan. Ook compenseren mensen vaak met een salade door er kip, kaas, een vette dressing en croutons in te doen. Dit maakt een salade erg vet, dan is het eigenlijk beter om een broodje kaas te eten. Maak dus een salade die zowel gezond is, niet te vet, maar ook niet te licht. Hiervoor is bijvoorbeeld een couscous salade een goede keuze. Dit vult goed en is laag qua vetpercentage.

Soep

Soep kan ik op elk moment van de dag eten. Het fijne aan soep is dat het enorm gezond is. Normaal kook je groenten in water en gooi je dat vervolgens weg. Hierdoor gaan heel veel van de vitaminen verloren. Als je soep maakt blijven zowat alle vitaminen erin zitten waardoor het heel erg gezond is. Ook is het goed om ‘s middags warm te eten, dat geeft je veel energie en een vol gevoel. Kies voor een wat dikkere soep zodat je niet na een korte tijd weer honger krijgt. Soepen zoals linzensoep, pompoensoep en broccoli soep zijn hele goede keuzes. En als laatste tip: gebruik in plaats van room of crème fraîche magere yoghurt. Dit scheelt enorm in het vetpercentage en is even lekker.

Wrapjes

Ook een heerlijke, gezonde lunchoptie is een wrap. Je kan deze vullen met bijvoorbeeld avocado, kip, sla en komkommer. Ook is het lekker om een wrap met zalm en kruidenkaas te maken. Gebruik dan wel de light versie voor de kruidenkaas en doe er niet te veel zalm op, anders wordt het erg vet.