Als je een ander huis koopt of je huidige huis eens flink gaat aanpakken, komt ongetwijfeld het gesprek een keer op vloeren. Logisch, want de vloer kan de complete sfeer in je huis bepalen. Veel mensen kiezen voor houten vloeren. Deze vloeren hebben iets “levends” waardoor ze warmte en geborgenheid uitstralen. Kinderen kunnen heerlijk spelen op houten vloeren. De vloer wordt dan namelijk nooit zo koud als bijvoorbeeld een tegel- of een betonvloer. Ook voor je werkkamer zijn houten vloeren zeer geschikt. Zeker wanneer je ze goed in de lak zet, kun je er gewoon overheen rijden met je bureaustoel. En, zeg nou zelf, houten vloeren met hier en daar een putje of een deukje zijn veel charmanter dan strakke, saaie vloeren.

Houten vloeren in combinatie met vloerverwarming

Hout en verwarming. Het lijkt geen goede combinatie. Niet iedere houten vloer is daarom geschikt om op de vloerverwarming te (laten) leggen. Maar het kán wel. Je moet alleen even heel goed informeren naar de mogelijkheden. Houten vloeren zijn van zichzelf al een stuk warmer dan stenen- of laminaatvloeren. Je kunt er al gauw alleen op sokken op lopen. Toch is vloerverwarming voor veel mensen een droom. En als je dan toch gaat (ver)bouwen, dan pak je het natuurlijk direct goed aan.

Kinderen spelen heerlijk op houten vloeren

Houten vloeren zijn iets zachter dan andere gladde vloeren. Hierdoor kunnen kinderen er heerlijk op spelen. Oké, er zal hier en daar een deukje ontstaan als er wat te enthousiast gehamerd of geraced wordt, maar dat geeft alleen maar meer charme aan de vloer. Je kunt er altijd nog voor kiezen om een speelkleed neer te leggen voor de kinderen. Maar let maar op: het rijden met autootjes gaat veel fijner op het gladde hout.
Houten vloeren

Houten vloeren zelf leggen, kan dat?

Natuurlijk kan de handige doe het zelver best houten vloeren leggen. Kijk goed naar de online instructievideo’s en je komt een heel eind. Wil je een motief aangebracht hebben in je houten vloer? Bijvoorbeeld een randje langs de kant of een soort mozaïek? Dan is het wel verstandig om een professional in de schakelen. Zeker wanneer je nog nooit een houten vloer hebt gelegd mis je waarschijnlijk de handigheid om dit mooi voor elkaar te krijgen. En een houten vloer, die leg je niet voor even, die leg je, als het even kan, voor de rest van je leven (in dit huis dan).