Je zou denken dat je doucheplezier bepaald wordt door de straal en de warmte van de douche. Natuurlijk zijn dit belangrijke factoren. Maar als je ondertussen altijd met één voet op het doucheputje staat, dan gaat er toch wat doucheplezier verloren. En dat is jammer en vooral niet (meer) nodig. Wanneer je een goede douchegoot laat installeren, dan sta je nooit meer op het putje. Een douchegoot is een strook met daarin een afvoer. Een douchegoot ziet er netjes uit en kan geplaatst worden op een plek waar jij niet staat. Zo kun je een douchegoot aan de muurkant van je douche laten plaatsen. Je moet er alleen “even” voor zorgen dat de afloop de goede kant op gaat.

Een douchegoot laten installeren in je bestaande badkamer

Dan kán nog wel eens een pittige klus worden. Om de douchegoot te laten installeren zal de vloer namelijk toch echt opengebroken moeten worden. En als je dan toch bezig bent, dan kun je net zo goed alles vervangen. Zeker wanneer het gaat om een huis uit de jaren ’70 of ’80 kan het installeren van een goot nog wel eens lastig worden. De huizen van toen werden namelijk pre-fab neergezet. De badkamer moet je dan zien als een betonnen kubus waarin alle aansluitingen al in de fabriek zijn aangebracht. Toch is niets onmogelijk. Als je maar een goede installateur weet te vinden.

Een douchegoot laten plaatsen in je nieuwe badkamer

Kijk, als je een nieuwbouwhuis laat zetten of je kiest er voor om de bestaande badkamer volledig te vervangen, dan kies je natuurlijk direct voor luxe en gemak. Daar hoort (natuurlijk) een fijne regendouche bij, vloerverwarming en goede ventilatie, maar ook een douchegoot. Deze goten zijn er in verschillende maten en designs. Laat je (online) goed informeren over alle mogelijkheden. Zo maak je de juiste keuze waar je nog jaren plezier van zult hebben.
Douchegoot

Een douchegoot roest niet

Tenminste, als je gaat voor kwaliteit. Je kiest natuurlijk een douchegoot waar je geen onderhoud aan hebt, maar die wel gemakkelijk open kan om haren en zeepresten te verwijderen. Kies dus altijd voor een roestvrijstalen goot. Je hebt daar echt jarenlang plezier van. Ook niet onbelangrijk: zorg ervoor dat deze goot geïnstalleerd wordt met roestvrijstalen schroeven en andere onderdelen. Het zou toch jammer zijn als je door verkeerde besparingen over een tijdje de roest onder de goot vandaan ziet komen. Daar heb je ‘m niet voor aangeschaft!