In de media wordt vaak hetzelfde plaatje geprojecteerd: het model met een zandloper figuur en rondingen op de juiste plaatsen. De realiteit bestaat echter uit meer dan dat plaatje: er zijn menig vrouwen met een maatje meer! Voor de vrouwen die opzoek zijn naar grote maten jurken: hier wat tips en tricks.

Vormen van de grote maten jurken

Jurken in grote maten hebben als nadeel dat ze goed gestyled moeten worden om er het beste uit te halen. Zo zijn jurken met open schouders helemaal in, net zoals overslagjurken met een leuke print. Printjes zijn sowieso een goede keuze. De print flatteert doordat hij nergens de focus legt. Een dierprint is daardoor ideaal te stylen: kies voor een leuke panterprint jurk met grijze, simpele sleehakken. Pas op met te veel accesoires: de panterprint maakt de outfit al ‘af’. Kies daarnaast niet snel voor grote maten jurken die strak zitten of de delen van het lichaam accentueren waar je zelf ontevreden over bent: de jurk moet je zelfvertrouwen juist boosten! Kies ook voor mouwen die tot driekwart van je arm komen! Hierdoor lijken de benen langer en de vollere bovenarmen worden bedekt waardoor je slanker lijkt.

Kleuren van de grote maten jurken

Ben je een lentetype? Kies dan voor warme, lichte kleuren voor de grote maten jurk. Een zomertype zal kunnen kiezen voor coole en (wederom) lichte kleuren. Vrouwen met een maatje meer zijn vaak bang voor de wat lichtere kleuren, terwijl dat nergens voor nodig is. Een fel gele jurk met simpele grijze schoenen, een zalmroze jurk met een zacht spijkerjasje of een mintgroene jurk met een opvallend fel accessoire: deze grote maten jurken zullen al snel fantastisch staan bij vrouwen die ze met zelfvertrouwen dragen! Het is overigens wel verstandig rekening te houden met de huidskleur bij het kiezen van een grote maten jurk. Ben je zelf een type met een lichte, witte huidskleur? Kies dan voor kleuren die niet teveel wegvallen naast je huid. Een groene, blauwe of rode jurk zal al snel het beste staan. Ben je iemand met een donkere huid? Dan vallen de lichte, subtiele kleuren het beste te combineren met de huid.

Voor alle vrouwen die opzoek zijn naar jurken in grote maten: hoewel er genoeg factoren zijn om rekening mee te houden, is het belangrijkst dat je de jurk draagt met zelfvertrouwen! Kies voor een grote maten jurk waar jij je prettig in voelt. Zodra jij je goed voelt over hoe jij eruit ziet, zullen andere mensen dat ook zo ervaren!