Van maandag tot vrijdag zijn de meeste mensen in ons land druk bezig met de dagelijkse werkzaamheden. Naast de huishoudwerkzaamheden en eventuele sociale verplichtingen. Zo veel drukte kan een hoop stress opleveren. Maar als je die drukte niet kan verminderen, zijn er wel andere manieren om de spanning te verlichten en de dag meer ontspannen te beginnen. In deze blog vertel ik hoe je dat doet. Lees je mee?

Geef jezelf meer tijd

Een hoop mensen zetten hun wekker zo laat mogelijk. En zelfs dan ‘snoozen’ ze het liefst nog een paar keer. Maar dat zorgt ervoor dat je, zodra je een voet uit bed hebt gezet, alweer moet haasten, vliegen, springen en rennen. Dat is niet echt een heel relaxed begin. Door je wekker een halfuur vroeger te zetten en meteen wakker te worden wanneer deze afgaat, heb je ’s ochtends veel meer tijd om rustig aan te doen. Kun je eindelijk ’s ochtends met je partner ontbijten of een lange wandeling met de hond maken, nog voor je aan je werkdag begint. Het idee van meer tijd geeft nu eenmaal meer rust.

Ontwaak geleidelijk

Dan worden de meeste mensen ook nog eens wakker met een enorm hard alarmgeluid waardoor je eigenlijk gewoon wakker schrikt. Hierdoor zit je hart al in je keel en ben je meteen gespannen. Een ander soort wekker kan hier verandering in brengen. De lampen uit de Philips Hue collectie geven een licht af waardoor je wakker wordt. Nee, er staat niet meteen een bouwlamp op je gezicht te schijnen. Het licht wordt geleidelijk aan steeds een beetje feller. Zo ontwaak je op een natuurlijke manier, zoals je ook zou doen als je van het zonlicht wakker wordt wanneer dat in het weekend door je raam naar binnen schijnt.

Een flexibele planning

Als laatste kan het helpen om de planning voor de dag klaar te hebben. Zo weet je waar je aan toe bent en kan je altijd daarop terugvallen als je de draad even kwijt bent. De avond van tevoren neem je even vijf minuten de tijd om die planning te maken, in de agenda te zetten of in je telefoon op te slaan. Zorg wel dat je flexibel omgaat met je planning. Het is niet de bedoeling dat je neurotisch alles af gaat werken en in de stress schiet wanneer je achterloopt of wanneer iets niet lukt. Blijf flexibel en houd het overzicht, dat is belangrijk. Een fijne en ontspannen dag gewenst!