Babyschoenen hebben in de eerste paar maanden vaak de functie om de outfit compleet te maken. “Echte” babyschoenen vinden veel ouders deze periode dan ook niet nodig, maar de babyslofjes daarentegen zijn een graag gewild item bij de papa’s en mama’s. Babyslofjes zijn er in net zulke hippe varianten als babyschoenen, alleen zijn ze veel comfortabeler om te dragen voor de kleine dame of heer.

Babyslofjes worden niet alleen door de bekende schoenenmerken zoals UGG en Timberland gemaakt. De babykledingmerken zoals LCEE en Tumbl ’N Dry bijvoorbeeld brengen samen met de nieuwe collectie ook vaak een paar nieuwe slofjes uit. Deze laatste zijn meestal wel meer geschikt voor binnen of in de kinderwagen onder een dikke deken. De babyslofjes van bijvoorbeeld UGG en Timberland gaan meer richting schoenen en zijn dan ook warmer.

Van babyslofjes naar schoenen

Babyschoenen zijn verkrijgbaar vanaf maat 15, maar dit aanbod is beperkt. In de meeste gevallen zijn de schoentjes verkrijgbaar vanaf maat 16, maar bij sommige merken pas vanaf maat 18. De babyschoenen in de kleinste maatjes hebben vaak een zachte antislip zool. Deze zijn warm en zorgen ervoor dat de kleine dame of heer zich makkelijk kan afzetten tijdens het kruipen of veilig de eerste stapjes kan zetten. Zodra de eerste stapjes gezet worden is een harde, maar flexibele zool fijn. Dit zorgt voor stabiliteit en comfort.

Wat zijn de trends voor hippe babyschoenen?

Babyschoenen moeten natuurlijk aan alle eisen voldoen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van jouw kindje, maar de looks zijn ook belangrijk. Daarom kijken we in dit artikel ook naar de verschillende trends op het gebied van warme winterse babyschoenentjes. Een echte musthave blijft het merk UGG. De laarsjes zijn stoer en kunnen veelal gedragen worden door jongens en meisjes. Sommige laarsjes zijn afgewerkt met bijvoorbeeld een roze detail, waardoor het wel een echt meisjeslaarsje wordt. Timberland heeft een bekende stijl die ook in de collectie van de babyschoenen is doorgevoerd. De verschillende kleuren van deze babyschoenen maakt het een echt jongens- meisjes- of unisex schoentje. Ben je op zoek naar een babyschoen die anders is, afgewerkt met leuke details en speciaal ontwikkeld is voor babyvoetjes die nog in de groei zijn? Dan is Shoesme het antwoord. Dit schoenenmerk heeft een grote collectie baby- en kinderschoenen. Ieder schoentje is anders, heeft een leuk detail of is juist erg stoer. Natuurlijk zijn er deze winter nog veel meer merken die hippe schoenen in de collectie hebben, maar naar onze mening zijn deze drie echte toppers.