Zeilen is in Nederland een populaire sport. Het is niet voor niks dat we op de olympische spelen altijd meerdere kanshebbers op medailles hebben in verschillende klasses. Op hoog niveau zeilen betekent dat je veel uren moet maken en je in diverse jaargetijden op het water te vinden bent. Goede zeilkleding is daarbij een essentieel onderdeel. Ook om ervoor te zorgen dat je veel bewegingsvrijheid hebt. Dit is belangrijk om echt op het allerhoogste niveau te kunnen presteren in je zeilboot. Magic Marine is het merk voor de fanatieke wedstrijdzeiler. Ze werken veel samen met professionele zeilers en ontwikkelen daarmee hun zeilkleding. Op het gebied van kwaliteit is Magic marine daarom koploper en gebruiken heel veel zeilers hun kleding. Hoogste tijd om wat meer te vertellen over Magic Marine in dit blog.

Hoe is Magic Marine ontstaan

Magic Marine is ontstaan vanuit een groep catamaranzeilers die op zee wedstijd zeilden. Ze zagen dat er in de toenmalige zeikleding veel ruimte voor verbetering was. Dat zat vooral in het draagcomfort maar ook de functionaliteit. Vanuit die groep is het merk Magic Marine opgericht. Van het begin af aan hebben ze de focus op de wedstrijdzeiler gehad. Al snel groeide ze in deze doelgroep uit tot één van de grotere merken. Zeker toen ze professionele zeilers gingen sponsoren en ze ermee samenwerkten om de kwaliteit verder te verbeteren werden ze de absolute marktleider. Door deze positie hebben ze een voorsprong die ze niet zo snel meer uit handen zullen geven. Er is veel kennis opgebouwd en de kwaliteit is daardoor echt van heel hoog niveau. Er is veel geïnvesteerd in innovatie waardoor er een mooie voorsprong is opgebouwd.

Welke producten heeft Magic Marine?

Er zijn eigenlijk twee productlijnen die heel groot zijn bij Magic Marine. Dit zijn de wetsuits en de zwemvesten. Zeker bij deze productlijnen en ze kwalitatief hoogwaardige producten. Zo zijn er bij Magic Marine wetsuits die ook bij behoorlijk koude omstandigheden gedragen kunnen worden en zorgen dat je lichaam op temperatuur blijft. De wetsuits zijn speciaal gemaakt voor het wedstrijdzeilen. Zo zijn er verstevigingen op de zitgedeeltes en bij de schenen. Bij de schenen zou je zeggen? Ja in een eenmansklasse zeilboot dien je vaak bij wat hardere wind te hangen. Je hangt met je voeten/schenen in een hangband overboord om een boot recht te houden. Hierdoor worden de schenen wat zwaarder belast. Ook in de zwemvesten hebben ze een assortiment waarbij de focus op het draagcomfort ligt. In alle zwemvesten kun je je vrij bewegen.