Laptoptassen gebruik je iedere dag. Ik ten minste wel. Mijn laptoptas gaat elke dag trouw mee naar mijn werk en reist ook mee als ik een afspraak buiten de deur heb. Ik weiger de deur uit te gaan zonder mijn laptop en de enige veilige manier om het te vervoeren zijn laptoptassen. Als je jouw laptoptas elke dag gebruikt net zoals ik kom je op een gegeven moment uit op hetzelfde probleem. Na een tijdje worden laptoptassen net zoals andere tassen een beetje smoezelig en afgetrapt. Ben je benieuwd hoe je jouw laptoptas er weer helemaal splinternieuw uit laat zien? Lees dan verder.

Laptoptassen poetsen

Het kan natuurlijk geen kwaad om je laptoptassen af en toe eens een grondige onderhoudsbeurt te geven. Maak de binnenkant eerst schoon door hem leeg te halen en er even goed doorheen te gaan met de stofzuiger. Vergeet niet alle vakjes open te maken en mee te nemen. Als de schade heel erg is kan je de laptoptas ook schoonmaken met een vochtig doekje, zorg er wel voor dat deze niet helemaal kletsnat is. De buitenkant kun je aanpakken met een speciaal leerbehandelingsmiddel. Dit is vaak wel aan de dure kant maar het kan een heel mooi effect geven. Let er wel op dat het schadelijk kan zijn voor je laptoptas om zomaar een schoonmaakmiddel erop te gebruiken.

Wees creatief

Laat je creativiteit de vrije loop en pimp je laptoptas door bijvoorbeeld een andere stof om de handvatten te lijmen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een slangenleren stof, of spijkerstof. Dit kan erg mooi afsteken bij de kleur van je laptoptas. Ook kun je gebruik maken van knopen, buttons en pads. Hiermee kun je hele mooie dingen creëren.

Ander kleurtje

Je hebt ook bepaalde leerbehandelingsmiddelen die een andere kleur afgeven. Heb je bijvoorbeeld laptoptassen in een cognackleur, maar is de kleur verschoten of ben je er gewoon op uit gekeken? Je kunt laptoptassen met bepaalde middelen een andere kleur geven, zoals bijvoorbeeld zwart. Ook is het mogelijk om je laptoptas een felle kleur te geven, of juist mooi navy blauw. Je kunt echt alle kanten op met laptoptassen.

Of je koopt gewoon nieuwe laptoptassen

Heb je geen zin in al deze moeite maar wil je wel een mooie laptoptas? Verwen jezelf en koop een nieuwe. Na een tijdje zijn laptoptassen versleten en is het gewoon beter om te investeren in een nieuwe. Je hebt het verdiend. Het belangrijkste is tenslotte dat je laptop goed beschermd wordt.