Je hebt hechte families, maar ook minder hechte families. En dat kan komen door verschillende gebeurtenissen die gespeeld hebben. Maar we hopen natuurlijk allemaal op een hechte familie, zodat we bijvoorbeeld geen dna test hoeven te doen om antwoorden op vragen te krijgen. Maar wanneer je een hechte familie band hebt kan je de volgende punten vast wel herkennen.

 

Herken jij de volgende punten met een hechte familie?

Jullie lopen bij elkaar continue de deur plat. Je kondigt niet eens meer aan dat je eraan komt. Je loopt gewoon binnen. Jullie zien elkaar bijna meer dan dat je collega's ziet. En dat is in deze tijd natuurlijk nog al makkelijk, al kan je niet met een hele familie samen komen natuurlijk. Maar het is heel normaal om af en toe bij elkaar op bezoek te gaan.

 

Je staat altijd voor elkaar klaar. Wanneer je hulp nodig hebt met iets, of je hebt vragen, dan staat jouw familie altijd klaar om te helpen of om antwoorden te geven op die vragen. Je staat er eigenlijk nooit alleen voor. Dat kan natuurlijk zo zijn voordelen hebben. Maar misschien ook wel beetje een nadeel. Want soms wil je er alleen uitkomen en op zoek gaan naar antwoorden of even uitvogelen hoe je iets kan oplossen of gaan doen. Zonder dat jouw familie in jouw nek hijgt.

 

Je hebt ook met een hechte familie natuurlijk dat je ontzettend veel leuke dagen samen kan hebben, Zo ben je ook sneller geneigd om bijvoorbeeld familiedagen te organiseren of misschien zelfs weekendjes weg. Omdat je het met zijn allen natuurlijk zo leuk hebt, dat je best wel een paar uur, of dan een paar dagen, bij elkaar kan zijn. En dan is het ook nog eens leuk om allemaal spelletjes met elkaar te doen. Je kan er zelfs een soort vijf kamp van maken, dat is helemaal leuk! En het is al helemaal leuk wanneer de strijd dan los barst en er natuurlijk een ploeg gaat voor de winst, want daar doe je uiteindelijk spelletjes voor, toch?

 

Helaas is het niet vanzelfsprekend

Familie kan je natuurlijk niet uit kiezen en soms klikt het wel heel goed en soms niet en dat is natuurlijk jammer. Maar je kan er niet altijd iets aan doen. Wanneer je je best doet om contact te leggen, maar vanuti de andere kant gebeurt er niets, dan is het trekken aan een dood paard. Dat heeft absoluut geen zin helaas. Dus koester dan de momenten die wel mooi zijn.