Als het om internet en tv gaat zijn er veel aanbieders. En als er veel aanbieders zijn loont het vaak de moeite om die aanbieders eens naast elkaar te leggen en te onderzoeken of je huidige aanbieder nog steeds de meest voordelige is.  Niet iedereen kan zich motiveren om hier tijd in te steken. Zonde want het is tegenwoordige een fluitje van een cent. Online vanuit je luie stoel kan je namelijk een hoop doen. Als je googled op Internet en tv kom je vaak bij de bovenste posities de betere vergelijkingssites tegen. Deze zijn ingericht om met heel veel gebruikersgemak je te loodsen naar het voor jou meest voordelige abonnement. Om je wat achtergrondinformatie te geven waar je op moet letten neem ik je in dit blog graag mee. Zo kan je vervolgens gemakkelijk vergelijken en wellicht oversluiten naar een voordeliger abonnement.

Internet en tv vergelijken waar let ik op?

Vaak is allereerst de vraag wat heb ik nodig. Wil je vergelijken met je huidige abonnement of ben je net verhuist en moet je opnieuw internet en tv afsluiten? Bij het eerste is het van belang om appels met appels te gaan vergelijken. Dus welk zenderpakket heb je nu? En hoe snel internet heb je op dit moment. Met die gegevens kan je aanbieders naast elkaar gaan leggen. Ben je net verhuisd en moet je opnieuw internet en tv gaan vergelijken dan is het goed eerst bij jezelf te gaan inventariseren waar je op dient te letten. Met welk zenderpakket kom je uit de voeten? Meestal is er een standaard zenderpakket die je kunt uitbreiden met betaalde zenders zoals fox sports of netflix. Bij internet is belangrijk met hoe snel internet je uit de voeten komt. Vaak kan je kiezen uit drie mogelijkheden. Het langzaamste internet is geschikt als je één apparaat online hebt en eigenlijk nooit grote dingen download. De middelste variant is geschikt als je meerdere apparaten online hebt en af en toe wat download. De snelste is meer geschikt voor de fanatieke downloaders die veel via verschillende apparaten online zijn.

Internet en tv hoe werkt een vergelijkingssite?

Als je lekker vanuit je luie stoel online internet en tv gaat vergelijken dan is het handig een beetje te weten hoe een vergelijkingssite werkt. Vaak zie je allereerst de verschillende abonnementsvormen zoals alles in 1 maar ook internet en tv. Als je hier naartoe gaat kan je vaak  je postcode invullen. Super handig want op deze manier krijg je gelijk inzichtelijk wat er bij jou in de buurt aan aanbieders beschikbaar is. Vervolgens kan je vergelijken en het meest voordelige abonnement selecteren. Als je daarop klikt kom je op de website van de aanbieder terecht en kan je direct afsluiten.