Als examenkandidaat heb je al voldoende stress. Je moet in korte tijd alle lesstof uit je complete schoolcarrière herhalen en zien te onthouden. Maar wat nou als de basis je al niet helemaal duidelijk is? Dan heb je kans dat je minder goed presteert op je examen. Dat kan allerlei gevolgen hebben, waar je liever niet aan wilt denken. Examentraining VWO is dan een heel goed idee. Want met Examentraining VWO leer je net die extra dingen weer, waardoor ook de rest van de stof duidelijker wordt.

Examentraining VWO is verstandig

Ook wanneer je eigenlijk al weet dat je gaat slagen voor je eindexamen is Examentraining VWO een goed idee. Je krijgt net die extra boost die voor betere cijfers kan zorgen. En dat kan je weer veel voordelen opleveren voor je vervolgopleiding. Zeker wanneer je een vervolgopleiding kiest waar veel animo voor is, moet je natuurlijk zorgen dat je toegelaten wordt. Extra goede cijfers kunnen je daarbij helpen. Examentraining VWO kan je net dat zetje in de rug geven dat je nodig hebt.

Examentraining VWO is er voor jou

Wanneer je bijvoorbeeld flink last hebt van faalangst, is het van belang dat de lesstof dusdanig gebeiteld zit, dat je niet meer aan jezelf gaat twijfelen. Wanneer je Examentraining VWO gaat volgen, geef je jezelf de kans om (tijdelijk) over je faalangst heen te stappen. Want faalangst maakt dat je “bevriest”, in je gedachten, maar ook in je handelen. En dat is natuurlijk hartstikke zonde. Je hebt niet voor niks zes jaar VWO gedaan, je wilt ook gewoon door naar je volgende opleiding. Examentraining VWO maakt dat je je zekerder voelt, zo wordt je slagingskans aanzienlijk groter.
Examentraining vwo

Waarom Examentraining VWO en niet gewoon bijles?

Bijles gaat, zeker vlak voor de examens, vooral over het oefenen van oude examens. Dat wil nog niet zeggen dat je ook de basis van de stof onder controle hebt. Buiten dat is het fijn om je een aantal dagen compleet onder te dompelen in het vak waar jij het meeste moeite mee hebt. Met bijles krijg je misschien een paar keer per week een uurtje en dan ook nog vaak van de docenten waar je al jaren bij in de klas zit. Door in een compleet nieuwe situatie te gaan zitten, zoals bij Examentraining VWO, worden de dingen weer op een andere manier uitgelegd dan je gewend was. Vaak blijft de informatie dan wel hangen.