We weten al wat er op Bali niet zou moeten gebeuren: overdadig drinken, toeristen die veel te veel bloot laten zien op het strand en flagrante onwetendheid vertonen over de cultuur van het eiland. Maar dat is niet het echte Bali. Er zijn genoeg zaken die de eerste bezoeker van het Eiland der Goden zal verrassen en verrukken, zoals je in dit artikel zal merken. We delen met jou een aantal van de vele verrassingen die een rondreis Bali voor jou en andere reizigers in petto heeft.

Je zult zweten alsof er geen morgen is

Vergeet je jeans, of dat zware jack; Bali is het hele jaar door warm met een gemiddelde temperatuur van 32 graden. Ga voor katoenen stoffen, kaftans en open schoenen. Je zult in je zwemmers leven. Mei tot juli wordt beschouwd als de beste tijd om Bali te bezoeken. Je kunt zelfs over straat lopen zonder een plas zweet te verlaten – maar reken er maar niet op.

Je moet je in een sarong steken

Over tempels gesproken, als je van plan bent er een te bezoeken, moet je een sarong en een sjerp dragen. Je kunt ze huren als je er een bent vergeten in te pakken, of je kunt ze relatief goedkoop kopen. Zowel mannen als vrouwen moeten hun benen onder de knie bedekken met een sarong, terwijl de sjerp rond de taille moet worden gedragen.

Je hoeft geen helm te dragen, maar je zou wel gek zijn om het niet te doen

Veel toeristen huren motorfietsen en rijden rond zonder helm, in korte broek en teenslippers – ondanks alle waarschuwingen. Doe het niet. Afvallen doet nog meer pijn als je geen beschermende kleding draagt. Er is geen openbaar vervoer om van te spreken, maar Bluebird-taxi’s zijn gemeten, super goedkoop en schoon.

Veel mensen roken en sigaretten zijn goedkoop

Zowel de lokale bevolking (meestal mannen) als elke tweede toerist rookt, dus het zal een schok zijn voor degenen die van onze tabaksvrije openbare ruimtes houden. Het is niet verrassend om jonge jongens te zien roken en kleine kinderen die sigaretten verkopen.

Je zult je een miljonair voelen

De wisselkoers betekent dat 90 euro gelijk is aan ongeveer 1 miljoen Rupiah, dus je portemonnee zal net zo dik zijn als de lokale bookmakers. Er zijn overal geldwisselkantoren (vraag je hotel om een ​​gerenommeerde) en je kunt geld krijgen aan geldautomaten op je creditcard, maar wees voorzichtig. Het kan zomaar gebeuren dat deze wordt opgeslokt in een plaatselijke supermarkt en dat wanneer je thuiskomt er meerdere betalingen terug te zien zijn op je kaart.

Je zult ziek worden van nasi goreng, maar je moet het proberen

De Balinese keuken is niet wereldberoemd, maar het is lekker en goedkoop. Je moet op zijn minst het babi guling (speenvarken), nasi goreng (Indonesische gebakken rijst) en saté-lembat proberen. Double-Six Seminyak room service levert een knock-out nasi goreng. Bali’s restaurant scene is van wereldklasse, met een aantal van de meest ongelooflijke gerechten die je overal ter wereld zult vinden.