Je kent het wel, je ziet één paar schoenen die je prachtig vindt, en dan is er ook nog een tweede paar voor de halve prijs. En dus koop je uit eindelijk twee paar schoenen die je allebei niet nodig had. We kennen dat allemaal. Maar na al die onlineaankopen moeten die schoenen wel ergens staan. Laat daar nou net een prachtige schoenenkast voor zijn.

De schoenenkast voor heel veel schoenen

Je hebt natuurlijk schoenenkasten voor heel veel schoenen en kasten voor heel weinig schoenen. Omdat onlineaankopen snel uit de hand kunnen lopen, hebben we waarschijnlijk een grote schoenenkast nodig.

Een grote schoenenkast kan erg fijn zijn. Niet alleen omdat je er heel veel schoenen in kwijt kan, maar ook omdat je bijvoorbeeld aan de buitenkant van je schoenenkast een mooie grote spiegel kan hangen. Een grote kast kan op verschillende manieren open. Zo heb je kasten met allerlei lades erin. Je kan dan in de onderste lade schoenen doen die je af en toe aan hebt en in de bovenste lade kan je schoenen doen die je regelmatig aan hebt. Een schoenenkast met lades heeft zo dus z’n voordelen, een nadeel is misschien wel dat je niet alles in één oogopslag kan zien. Als je dat wel graag zou willen, dan kan je het beste een kast nemen die één grote openslaande deur heeft. Zo kan je in één oogopslag zien, hoeveel schoenen je hebt en welke je voor die dag aan doet.

Met een grote kast kan je vooral de hoogte in bouwen, iets dat erg fijn kan zijn. Soms heb je niet veel ruimte en dan is een smalle hoge kast misschien juist wel erg fijn.

Een multifunctionele schoenenkast

Er zijn ook schoenenkasten die meerdere functies hebben. Dit is bijvoorbeeld erg handig in een hal. Je kan dan een kast combineren met een kapstok. Zo kunnen de jassen boven de kast hangen of heb je een hoge kast met jassen en schoenen gedeelte. Je kan een schoenenkast ook gebruiken als dressoir kast in de gang. Zo kan je daar bijvoorbeeld makkelijk je sleutels op leggen wanneer je thuis komt. Je kan natuurlijk ook de hal mooi inrichten door er foto’s en andere decoratie op te zetten. Kleine kasten zijn er meestal in het model met lades. Je hoeft dan niet ver te bukken en te bekijken waar de schoenen in de kast liggen. Ook kunnen de kasten een soort “klep” hebben die je naar voren haalt. Wanneer je de “klep” dan opent, komen de schoenen deels mee naar buiten en kan je een paar schoenen uitkiezen.