Nieuws

VvE Beheer Amsterdam – geen valkuilen meer

  • 20 juni 2018
VvE Beheer Amsterdam

Wanneer je eigenaar bent van een koopwoning in een groter complex, dan ben je onderdeel van de Vereniging van Eigenaren. Samen met de andere woningeigenaren ben je verantwoordelijk voor het beheer van het pand. Voor dat VvE Beheer Amsterdam moet je als lid van de Vereniging van Eigenaren hoogstwaarschijnlijk een maandelijkse contributie betalen. Helaas zijn er een groot aantal valkuilen waar de meeste VvE’s in trappen. Het gelukkig niet zo desastreus te verlopen. Het VvE Beheer Amsterdam kan je ook uitbesteden aan een externe, deskundige organisatie. Hier ontdek je meer over het vermijden van valkuilen omtrent het VvE Beheer Amsterdam.

Eerste valkuil vermijden – sterk bestuur samenstellen

Waar veel Verenigingen van Eigenaren de mist in gaan, is het samenstellen van een bestuur. Het bestuur van een VvE regelt alles omtrent het VvE Beheer Amsterdam. Regelmatig is er sprake van een passief bestuur. Een actief bestuur is echter van groot belang voor een goede VvE Beheer Amsterdam. Zorg er daarom voor dat jouw VvE Beheer bestuur een actieve houding heeft. Als er niemand van de Vereniging van Eigenaren geschikt is voor deze functie, dan is het een idee om een externe organisatie hiervoor in te schakelen. Een professioneel bedrijf kan alle leden van een VvE met gemak ontzorgen.

Tweede valkuil vermijden – VvE Beheer Amsterdam uitbesteden

Als er geen willende vrijwilligers zijn die hun taak als VvE Beheerder serieus nemen, is het vaak een betere optie om het VvE Beheer Amsterdam uit te besteden aan een professionele beheerder. Zo’n professionele beheerder begrijpt de taken van een VvE Beheerder en zal op een transparante manier voor het VvE Beheer Amsterdam zorgen. Het bestuur krijgt dan een controlerende rol in plaats van een actieve, besturende functie. Persoonlijk vind ik dat een stuk prettiger klinken. Niet iedereen heeft namelijk de tijd naast hun dagelijkse werk. Een controlerende functie is een stuk beter te behappen dan een echt actieve rol.

Derde valkuil vermijden – deskundige VvE Beheerder

De laatste valkuil die veel Verenigingen van Eigenaren maken, is door met de eerste de beste VvE Beheerder in zee te gaan. Doe dit echter niet! Niet elke organisatie is zo deskundig als ze beweren. Verdiep je in de diverse specialisten voor het VvE Beheer Amsterdam voordat je een samenwerkingsverband aangaat. Een goede beheerder heeft bijvoorbeeld een duidelijke financieel plan voor zowel de korte termijn als de lange termijn. Bovendien moet de communicatie over het VvE Beheer Amsterdam zelf ook zeer transparant zijn.

Als je deze valkuilen vermijdt, dan hoef jij je geen zorgen meer te maken om het VvE Beheer!

No Comments Found