Wil je aankomende zomer optimaal kunnen genieten van je tuin? Het is nog onzeker of we in de zomer alweer het terras op kunnen daarom is het slim om ervoor te zorgen dat je in iedergeval in je eigen tuin lekker kan relaxen. Bij het omtoveren van je tuin is het belangrijk dat je een aantal voorbereidingen treft. In deze blog nemen we je mee in een aantal tips die je kan toepassen in je tuin zodat jij aankomende zomer lekker kan relaxen.

Begin bij het begin

Het is slim om eerst te beginnen met het opruimen van je tuin. Waarschijnlijk heb je de afgelopen maanden weinig gedaan in je tuin en heb je bepaalde klussen steeds uitgesteld. Zorg ervoor dat je op een mooie zonnige dag lekker aan de slag gaat in de tuin. Op dit moment is het nog niet zo warm waardoor het juist lekker is om in de tuin te kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan alle rotzooi uit je tuin halen en zorg ervoor dat er genoeg ruimte is en blijft om overal bij te kunnen. Je doet er verstandig aan om bijvoorbeeld al je meubilair even buiten de tuin te plaatsen.

Doe alvast online inspiratie op

Je kan online ontzettend veel inspiratie opdoen over wat voor je tuin je uiteindelijk wil realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen van foto’s via Pinterest of bekijk video’s via Youtube. Je kan daarnaast natuurlijk ook al direct bepaalde elementen voor in je tuin bestellen. Via nobelhout.nl kan je bijvoorbeeld direct een nieuwe poortdeur bestellen. Zorg ervoor dat je dit vooraf doet zodat je op de dag zelf direct de spullen kan installeren.

Zorg voor goede spullen

Het is belangrijk om de goede spullen bij de hand te hebben. Je wil immers niet dat je bezig bent en ondertussen steeds naar de bouwmarkt moet. Daarnaast wil je ook niet constant je al je afval heen en weer moeten brengen. Zeker niet bij een grote tuin. Bij grootschalige renovatiewerken komt veel grond- en tuinafval voor, daarom is het erg handig om een ​​container te huren. Veel mensen kiezen ervoor om een ​​aanhanger te huren, maar als je de prijs van de huurauto bij de benzine optelt, kost dat meestal meer. Ook het afvoeren van tuinafval met een aanhanger kost veel tijd. Bij grootschalige renovaties in de tuin moet je soms wel 3 tot 5 keer heen en weer gaan naar de stortplaats. Daarom is het huren van één of meerdere containers meestal een efficiëntere en goedkopere oplossing.