Een vrieskist is inmiddels niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven en het huishouden. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van de diepvries en zijn ze in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Wat je ook zoekt, er is vast wel een diepvries te vinden die aan alle wensen voldoet. Van compacte modellen tot gigantische Amerikaanse stijlen met dubbele deuren. Kies bij het uitzoeken van een nieuwe diepvries altijd goed welke capaciteit je nodig hebt. 

XXLhoreca heeft erg veel verschillende soorten vrieskisten beschikbaar, van groot tot klein. In deze blog bespreken we de belangrijke specificaties van een vrieskist. Zo weet je precies waar je op kunt letten bij het kopen van een vrieskist. 

Vrieskisten in verschillende maten

Vrieskisten zijn er in verschillende maten. Kleine vrieskisten zijn meestal onder de 50 liter en zijn ideaal voor studenten of mensen met een kleine woning. Grote diepvrieskoffers kunnen tot wel 1200 liter bevatten en zijn ideaal voor gezinnen of mensen die veel ruimte nodig hebben om hun voedsel te bewaren. Maar ook steeds meer bedrijven maken gebruik van vrieskisten van 130 liter tot en met 1200 liter. Bedrijven gebruiken vrieskisten om bijvoorbeeld vleeswaren of andere ingrediënten te bewaren. 

Belangrijke specificaties voor een vrieskist

Er zijn erg veel dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een vrieskist. Kies je voor een vrieskist met een blinde deur of een glasdeur? En wil je graag een vrieskist met schuifdeur of scharnierdeur? Het zijn allemaal belangrijke dingen bij de keuze voor een professionele vrieskist. Het is handig om te kijken naar een vrieskist die beschikt over een unieke koelcyclus om ijsvorming te verminderen. Daarnaast kan het goed zijn om te kijken of de vrieskist beschikt over beschermde isolatie van tenminste 50 mm. Zo weet je dat je altijd jouw producten op een veilige manier kunt bewaren. Ook een digitale temperatuur controle kan erg makkelijk zijn. Op deze manier kun je de exacte temperatuur instellen en aflezen. Hierdoor hoef je nooit een schatting te maken van de temperatuur, en laat je dus niks aan het toeval over. 

Waar kun je vrieskisten kopen?

Bij XXLhoreca hebben ze een ruim assortiment aan vrieskisten. Vrieskisten in allerlei soorten en maten zorgen ervoor dat je altijd een geschikte vrieskist kunt vinden. Bovendien heeft XXLhoreca diverse vrieskisten van verschillende merken beschikbaar. Weet je toch niet zo goed welke vrieskist het meest geschikt is voor jouw bedrijf? Dan kun je altijd informatie inwinnen en contact opnemen met de experts van XXLhoreca.