De afgelopen jaren maken steeds meer mensen gebruik van het internet en zijn er steeds meer mensen constant online. Het internet is voor iedereen toegankelijk en erg gebruiksvriendelijk. Alleen dien je met het internet wel rekening te houden met de mate van privacy. Over het algemeen gaat men ervan uit dat er goed met hun gegevens wordt omgegaan. Echter is het nog vaak het geval dat er van persoonlijke gegevens misbruik wordt gemaakt. Het internet is kennelijk ook geen veilige plek, al is dat het eigenlijk ook nooit geweest. Maar er moet toch wel een manier zijn om relatief anoniem op het internet te surfen? En om antwoord te geven op die vraag: Ja, dat is er! Je kunt namelijk gebruik maken van een VPN. In dit blog zal ik je uitleggen hoe een VPN in zijn werking gaat en je dus anoniem kunt surfen op het internet!

Wat is een VPN?

Nu zal je inderdaad denken van Wat is een VPN? De afkorting VPN staat voor Virtual Private Network. Op het moment dat je gebruik maakt van een VPN is jouw eigen ip-adres niet meer naar jouzelf te herleiden. Het gaat als volgt in zijn werking. Je maakt vanaf je eigen computer een verbinding met een zogeheten VPN-server. Zonder verbinding met een VPN-server zou je direct via je internetprovider verbinding maken. Maar op het moment dat je verbinding maakt met een VPN-server, stuurt deze je door naar de website waar je naar op zoek was. Je maakt via de VPN-server contact met de website en dus niet vanaf je eigen ip-adres. Door de beveiligde verbinding met de VPN-server is je identiteit niet te achterhalen. Op deze manier kun je redelijk anoniem op het internet surfen.

Wat vindt men van een VPN?

Doordat iedereen steeds meer en vaker online is, wordt de online veiligheid steeds belangrijker. Daarbij moeten de gegevens van mensen beter worden beveiligd tegen de aanvallen van cybercriminelen. VPN draagt veel bij aan de privacybescherming en aan de online veiligheid van mensen. Iedereen is het er eigenlijk wel over eens dat je met een VPN-server veel veiliger kunt werken. Dus mocht je nog niet gebruik maken van een VPN-server, dan raad ik je aan om daar wel naar op zoek te gaan. Er zijn verschillende VPN providers met ieder zo zijn eigen prijzen en specialiteiten. Je kunt ook verschillende VPN review lezen van andere mensen om zo een beter beeld te krijgen van een provider.