Voor het schrijven van mijn blogs gebruik ik een laptop. Niet een heel bijzonder ding, een ASUS is het. Hij is nu iets van twee jaar oud, maar hij werd op een gegeven moment heel langzaam. Nu ben ik niet een super techneut, dus ik vroeg me af wat dat nou was. Vele Google zoektochten later wist ik dus dat mijn harde schijf langzaam was geworden. Hij stond een beetje vol, en dat maakt je laptop blijkbaar langzaam. Maar ik wou toch wel graag verder bloggen, dus ben ik op zoek gegaan naar wat ik kon doen. Nu heb ik een M.2 SSD geïnstalleerd en mijn laptop is weer als nieuw! Ik zal je uitleggen wat een M.2 SSD precies doet en hoe het mij helpt. Misschien gaat het jou ook helpen.

Een M.2 SSD klinkt zo spannend

Een M.2 SSD is dus een soort vorm van harde schijf. Je normale harde schijf is dus van zichzelf al niet zo snel, maar dan kun je dus ook nog een normale SSD installeren. Een M.2 SSD is daar een soort upgrade van. De details weet ik niet helemaal precies, maar een M.2 SSD is nog veel sneller. Je hebt dus een heel snelle harde schijf in je laptop gedaan en dat zorgt ervoor dat je er veel meer mee kan. Je kunt je oude harde schijf met al die troep erop gewoon er in laten, die kan dus naast die M.2 SSD gewoon blijven bestaan als opslag. Superhandig!

Maar waarom dan?

Een M.2 SSD zorgt ervoor dat je laptop veel sneller gaat draaien dan je gewend bent. Voor het bloggen is het heel handig want ik moet vaak bronnen opzoeken tegelijkertijd met het schrijven. Ik heb dus veel tabbladen en dingen open staan en kan ook snel heen en weer schakelen. Ook is het opstarten nu veel sneller. Eerst moest ik een kop thee gaan halen en wachten terwijl de laptop aanging met alle piepjes van dien. Nu duurt het echt 5 seconden (oké, dat is misschien overdreven).

Wil je er nu ook een?

Heb ik je al omgepraat? Best handig toch, zo’n M.2 SSD dingetje. Aanrader: koop de Intel SSD, die zijn altijd heel betrouwbaar! Je hoeft niet je laptop te vervangen (nieuwe laptops zijn zo duur), je start alles sneller op en je laptop wordt gewoon over het algemeen veel sneller. Ik heb mezelf weer helemaal gevonden in het bloggen. Ik merkte dat ik het lastig vond omdat mijn laptop zo sloom was, maar nu vind ik het weer leuk. Thanks M.2 SSD, redder van het bloggen!