Voor je deze blog verder leest is het denk ik goed om te weten dat ik ben opgegroeid in een tijdperk zonder computers. Natuurlijk waren ze er wel maar meestal zat er alleen een tekstverwerker op. Er was ook nog geen sprake van een kleurenscherm zoals we dat nu kennen. Het scherm was over het algemeen zwart en de letters waren groen of wit. Niet echt spectaculair dus. Later kwamen er wel beter computers. Toen ik een jaar of vijftien was, kwam er internet. Niet het internet dat we nu kennen. Nee, je moest via een speciale lijn een inbelverbinding maken. Als je dus op internet zat, kon je niet met de gewone telefoon bellen. Ook was het nogal duur. Ik mocht soms op een dag 10 minuten op internet. Dit werd dan bijgehouden met een kookwekker

Alles anders

Als je er nu op terug kijkt kan je het je allemaal bijna niet meer voorstellen. We hebben bijna altijd internet en je kan bijna altijd op je telefoon opzoeken waar je bent. Omdat ik langzaam meegegroeid ben met het hele computer gebeuren, denk ik dat ik er nu klaar voor ben om een stapje buiten mijn comfort zone te doen. Ik wil een Game PC samenstellen. Misschien klinkt dat raar maar ik zal het even uitleggen.

Uitleg

Zelf kan ik er enorm naar uit kijken om na een lange dag werken, een game te spelen. In huis heb ik er een speciale kamer voor ingericht. Hier kan ik ongestoord mijn gang gaan. Bij mijn huidige set up merk ik dat ik soms niet helemaal tevreden ben. Soms wil ik dat een game soepeler verloopt. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe computer. Binnen mijn prijsklasse kon ik niet echt iets vinden wat mij daadwerkelijk aansprak. In een gesprek met vrienden opperde iemand om dan zelf een game pc samen te stellen. In eerste instantie heb ik dat afgedaan als onhaalbaar. Toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt en ben ik online eens wat rond gaan kijken. En ik moet zeggen dat er best veel informatie te vinden is over hoe en wat. Ook kun je bij veel sites verschillende dingen bestellen. Zo gek was dat idee dus toch niet. 

Op dit moment ben ik aan het twijfelen wat het beste is. Toch neig ik er naar om zelf te gaan samen stellen. Wat zou jij doen als je deze kans had? Laat het me even weten!