Op vakantie gaan met de auto is iets wat veel gezinnen jaarlijks doen. Wanneer je ervoor kiest om met de auto op reis te gaan, zie je niet alleen meer van de landen waar je doorheen rijdt maar kan je ook gaan en staan waar en wanneer je wil op vakantie. Het brengt veel voordelen met zich mee. Maar voordat je de auto kan pakken en naar het vakantieland kan gaan, is het goed om een checklist te doorlopen zodat je weet wat je mee moet nemen. Er kan namelijk van alles gebeuren op vakantie en elk land heeft ook weer andere regels qua voertuigen. In dit artikel lichten we de belangrijkste punten voor je uit.

 

1. Autoverzekering checken

Als je nog nooit met de auto op vakantie bent geweest dan kan het zijn dat de verzekering die je hebt niet voldoende dekt voor eventuele ongevallen in het buitenland. Controleer daarom je autoverzekering en vraag alles na bij de verzekeringsmaatschappij. Mis je nog iets in de verzekering waarvan je denkt dat je dat nodig zal hebben? Laat dan een autoverzekering simulatie uitvoeren en stap over op een verzekering die wel past bij jou. Ga je binnen Europa op vakantie dan zal de autoverzekering in elk land geldig zijn.

 

2. Controleer de auto

Het allerbelangrijkste voordat je met de auto op vakantie gaat is het controleren van de auto. Denk hierbij aan de koelwatervloeistof, benzine, ruitenwissers, bandenspanning en de autobanden. Verder is het ook handig om een reserve band mee te nemen, gele hesjes en een driehoekje voor als je onverwachts stil moet staan op de weg. Neem ook kopieën van de autoverzekering en de aanschaf van de auto mee. Stel dat je aangehouden wordt in het buitenland dan kan je in ieder geval bewijzen dat de auto op jouw naam staat.

 

3. Houdt rekening met wie je op reis gaat

Ga je met kleine kinderen op vakantie? Dan zal je weer andere dingen mee moeten nemen dan als je alleen met je partner of vrienden gaat. Kinderen hebben namelijk sneller last van wagenziek en dat kan de reis erg vervelend maken. Heeft je kind daar last van, neem dan speciale pillen en vuilniszakken mee voor het geval. Zorg ook voor voldoende entertainment in de auto zodat de kinderen zich niet gaan vervelen. Stop regelmatig zodat de kinderen moe worden en ondertussen lekker kunnen slapen.

 

Als je met vrienden op vakantie gaat dan kan het nog wel eens heel gezellig worden in de auto. Zorg ervoor dat er altijd 2 Bobs aanwezig zijn. En wissel regelmatig van bestuurder, je wil namelijk geen ongeluk hebben op de weg.

4. Corona proof op vakantie gaan

Gelukkig is het nu weer toegestaan om op vakantie te gaan naar bepaalde landen in Europa. Als je met de auto door Europa reist tijdens de Corona periode moet je op een aantal zaken letten. Zorg ervoor dat je altijd voldoende mondkapjes hebt in de auto en dat je de auto niet verlaat zonder mondkapje. Dit kan namelijk voor problemen zorgen in sommige landen. Neem ook voldoende desinfectie gel mee en antibacteriële doekjes.